Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-03-2019 14:44   Güncelleme : 01-03-2019 14:44

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri Ahmet Bulut İle Buluştu

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri Ahmet Bulut İle Buluştu

İlahiyatçı- Yazar Ahmet Bulut, Değerler Eğitimi kapsamında Samsun Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. “Namazın Önemi” konulu konferans, öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.

Akıcı ve etkileyici konuşması ile öğrencilere konferans veren Ahmet Bulut “En temel noktada problemimiz var. Geçtiğimiz bir zamanda bir okulun öğrencilerine verdiğim bir konferansın ardından çocuklar yanıma geldi. İçlerinden biri ‘Hocam ben kendimi ateist zannediyordum. Ben de dindarım galiba. Sizin anlattıklarınızdan sonra içim kıpır kıpır etti. Nereden başlayacağım’ diye sordu. Bilmiyor. İhlas suresini Ayetel Kürsi’yi, Haşır suresini, Esmaül Hüsna’yı söyleyebilecek kişi sayısı yok denecek kadar az. Günümüzde Rabbiyle tanıştıramadığımız çok kimse var. Rabbiyle arası açık olunca Rabbinden gelecek emirlerde ona bir yük haline geliyor. İkinci olarak namaz bilincimizde ve şuurumuzda bir eksikliğimiz var. Namaz deyince aklımıza sırtımıza bir yük, bir angarya gibi geliyor. Hatta aklı başında bildiklerimize bile namaz aradan çıkarılması gereken bir vazife gibi geliyor. Namazın ruhun gıdası olduğunun altını çizen Bulut, “Fiziki bedenimizin yemeye- içmeye veya havayı teneffüs etmeye ne kadar ihtiyacı varsa ruhumuzun da namaza o kadar ihtiyacı var. Sevgili kardeşlerim, Allah’ın bizden istediği iyi bir Müslüman olmak, iyi bir insan olmaktır. İyi insan, iyi Müslüman olmanın temel şartı da namazdır. Namaz, imanın şekil almış halidir ve iman varsa imkân da vardır.” dedi.

Ensar Vakfı’nın katkılarıyla Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda gerçekleşen konferans İlahiyatçı- Yazar Ahmet Bulut’un öğrencilerin kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

adminadmin