Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-04-2018 11:02   Güncelleme : 20-04-2018 11:02

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri Letonya’ya Gitti

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri “Be interesTED” Projesi İçin Letonya’ya Uğurlandı

Atakum Anadolu İHL Öğrencileri Letonya’ya Gitti

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatör olarak yürüttüğü Erasmus+KA2 “Be interesTED” “İlgili ol” projesi için Letonya’ya uğurlandı.

Dil alanında bir çok projede yer alan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Londra ve Ürdün Dil Eğitiminden  sonra Erasmus+KA2 “Be interesTED” “İlgili ol” projesi için Letonya’ya gitti.  6 Ülke 7 Okul 25 öğrenci ve 22 öğretmenin eşlik edeceği proje 15-22 nisan tarihleri arasında Letonya’nın  Jelgava State Gymnasium

okulunda toplanarak gerçekleşecek. Öğrenciler, İngilizce olarak Ted konuşmaları, atölye çalışmaları, konferanslar ve çeşitli proje aktivitelerinde bulunacak.  Projeye katılan tüm öğrenciler, okulunu şehrini klüp aktivitelerini diğer ülkelerden gelen öğrencilere tanıtacak, konferans verecek .

İlk ayağı 19.11.2017 tarihinde  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen Be InteresTED” projesi, öğrencileri bağımsız bir şekilde İngilizcelerini geliştirebilmelerine imkan veren bir duruma dahil ettiği için TED konuşmalarını akademik öğretim programının bir parçası haline getirmek için tasarlanmıştır. TED konuşmaları öğrencilerin sadece dinleme becerilerini değil aynı zamanda telaffuzlarını, kelime bilgilerini, dil bilgilerini, yazma ve sunum becerilerini geliştirmelerine de yardım eder. “YouTube kuşağı” olarak da tanımladığımız günümüz gençleri de bu konuşmaları oldukça motive edici ve ilham verici olarak değerlendirmektedir.  

Ted konuşmalarından ilham alınarak yapılan Erasmus+KA2 “Be interesTED” “İlgili ol”projesinin ana amacı öğrencilerin topluluk önünde konuşmalarını sağlamak, sunum becerilerini geliştirmektir. Proje kapsamında 15-22 Nisan tarihleri arasında ilk öğrenci hareketliliğini Letonya’ya gerçekleştirecek grupta Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi temsilen dört öğrenci ve 2 öğretmen katılacak.

Çeşitli kültürel gezilerin de yer aldığı öğrenci değişimi ziyaretinde öğrenciler Letonya’lı aileler tarafından ağırlanacak.22 nisanda ülkeye dönüş yapacak grup 23 nisan İstanbul TEDx etkinliğine katılarak projenin amaçlarına uygun olarak topluluk önünde konuşma örneklerini yakından izlemiş olacak.

adminadmin