Eğitim
Giriş Tarihi : 05-03-2020 16:33   Güncelleme : 05-03-2020 16:33

Atakum Anadolu İHL Öğrencilerinden Nasa’ya Yolculuk!

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Nasa’da çalışan Türk Bilim İnsanlarından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile canlı video bağlantısı ile görüştü.

Atakum Anadolu İHL Öğrencilerinden Nasa’ya Yolculuk!

Öğrencilere, manevi değerlerin yanı sıra, pozitif bilimler noktasında da her türlü imkanı sağlayan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Samsun’da yine bir ilke imza attı.  Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Erkan Tuzcu’nun bağlantıları ile öğrenciler Amerikan Ulusal Havacılık Dairesi; Nasa’da çalışmalarını sürdüren Dr. Umut Yıldız’a telekonferansla görüşme fırsatı buldu.  Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız vermiş olduğu telekonferansta, Uzay bilimi ile ilgili genel kavramlardan bahsederken; uzay turizminden,  Asteroid Madenciliğinden, karasal-  gaz temelli gezegenlerden, Mars’ta yaşamla alakalı karşılaşabilecek problemlerden, 2023 Mars misyonuyla ilgili yürütülen çalışmalardan ve planlanmakta olan uzay misyonundan bahsetti.

Öğrenciler ve öğretmenler tarafından büyük ilgi gören konferansta verdiği önemli bilgilerin ışığında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Türk Bilim İnsanlarından Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız,  Uzay çalışmalarıyla ilgilenmek isteyen öğrencilere seçebilecekleri bölümler hakkında bilgiler verdi.

 

Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, telekonferansın sonunda, öğrencilere asla hayallerinden vazgeçmemeleri ve çabalamaları gerektiğini belirtti.

Recep YAZGANRecep YAZGAN