Samsun Haber
Giriş Tarihi : 23-05-2018 13:06   Güncelleme : 23-05-2018 13:06

Atakum Anadolu İHL Öğrencilerinden Tüm Dünya’ya Ürdün’den Kudüs Mesajı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Ürdün’ deki Arapça dil eğitimini başarıyla tamamlayarak yurda döndüler.

Atakum Anadolu İHL Öğrencilerinden Tüm Dünya’ya Ürdün’den Kudüs Mesajı

Amman’da kardeş okul Ömeriye okullarında yoğun bir dil eğitimi alan Atakum Anadolu İHL öğrencileri,  iki aylık yurt dışı eğitimini güzel tecrübeler kazanarak tamamladı. Yabancı dil ve kültürel işbirliği konularında değişik tecrübeler edinen öğrenciler dil eğitiminin yanı sıra Ürdün'ün tarihi ve turistik mekânlarını gezme görme imkânı bulmuş oldu.

Öğrenciler, Tüm Dünya’ya Ürdün’den Kudüs Mesajı Gönderdiler

Arapça ve İngilizce dil eğitiminde marka okullardan biri olan  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri iki aylık Arapça dil eğitiminin ardından final programı düzenledi. Tüm dünyaya Ürdün’den Kudüs mesajı gönderen Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, ‘Kudüs Ebediyyen Filistin’in Başkentidir’ isimli tiyatro hazırladı. Dört sahneden oluşan tiyatroda, günümüzden tarihin derin sayfalarına doğru bir gezinti yapılırken  Kudüs’ü ilk fetheden Hz. Ömer döneminden daha sonra orayı ikinci defa fetheden Selahaddin Eyyubi döneminden sahneler sergilendi.  Abdülhamit Han’ın ‘Kudüsten bir karış dahi toprak satmam’ sözüyle  zirve yapan tiyatro yine öğrencilerimizin seslendirdiği ‘vatanım’ isimli Filistin marşıyla son buldu

Atakum Anadolu İHL öğrencilerinin gündem oluşturan bir Kudüs’ü  merkeze alarak hazırladıkları tiyatro gösterisi,  amacına ulaşmış ve her yaştan Müslümanların her platformda Kudüs’e sahip çıkma bilincini taşıdığını gösterdi ve  'Kudüs Müslümanlarındır ve öyle kalacak' mesajını verdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri,  final programı, diploma töreni ve duygusal bir vedanın ardından öğretmenleriyle beraber yurda döndüler.

 

adminadmin