Samsun Haber
Giriş Tarihi : 24-10-2018 14:47   Güncelleme : 24-10-2018 14:47

Atakum Anadolu İHL’den Bursa İpekçilik Mun’da Büyük Başarı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Bursa İpekçilik Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin düzenlediği uluslararası MUN konferansına katıldı.

Atakum Anadolu İHL’den Bursa İpekçilik Mun’da Büyük Başarı

Birçok lise öğrencisinin katıldığı konferans, 19-21 Ekim 2018 tarihleri arasında Bursa Teknik Üniversitesi Yerleşkesinde gerçekleştirildi. Bursa İpekçilik Anadolu İHL’nin ilk uluslararası MUN etkinliği olan MUNİA’18’de gündemi ilgilendiren 5 konu ele alındı. Kadın haklarının konuşulduğu UNWOMEN, Suriye sorunun ele alan Astana Görüşmeleri, Açlık ve GDO konularının tartışıldığı Sustainability, Güney Çin Denizi ve Katar krizini ele alan İslam İşbirliği Örgütü konularını İngilizce ve Arapça dillerini kullanarak tartıştılar.

Atakum Anadolu İHL’den 9. ve 10. Sınıflardan 31 öğrenci,  ATAMUN Kulübü öğretmenleri Ahmet Boylu ve Nurcan Karakaş eşliğinde bu konferanstaki 5 farklı komiteye delege olarak katıldı. 10. sınıf öğrencisi Muhammed Ali Toprak Astana görüşmelerinin yapıldığı komitede komite yöneticisi olarak görev yaptı.

3 gün süren toplantı sonunda Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Sena Nur Uysal, Yusuf Kesmen, Ahmet Bedirhan Soylu büyük bir başarı elde ederek,  5 komitenin 3 ünde en iyi delege (Best Delegate) ödülünü aldı.  Yusuf Şamil Görmüş, Vahide Nur Kayar ise en iyi çıkış yapan delege (Outstanding Delegate) ödülünü almaya hak kazanırken Tufan Baçan, Yahya Özden, Zeynep Sezer, Nur Selin Şükür, Ömer Faruk Ok onur ödülüne layık görüldü.

 

adminadmin