Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-01-2017 13:39   Güncelleme : 13-01-2017 13:39

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi; İnsanlık Susuz Kalmasın!

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, sosyal sorululuk projelerine bir yenisini daha ekledi. Türkiye’de hatta Dünya’da yardıma ihtiyacı olanlarla bir gönül köprüsü kuran Atakum AİHL öğrencileri Afrika’da su kuyusu açtırdı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi; İnsanlık Susuz Kalmasın!

Atakum AİHL öğrencileri topladıkları yardımları,  İHH Samsun Şube Başkanı Hüseyin Mutlu’ya devir teslim töreni ile takdim etti. Programa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Demircioğlu, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Acar, Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı, İHH Samsun İl Başkanı Hüseyin Kutlu, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Yıldırım ve Halime Kesmen, Samsun, Atakum AİHL Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, öğretmenler ve büyük bir hayra vesile olan öğrenciler katıldı.

“İmam Hatip Gençliği, Bir Vizyon Gençliğidir”

Afrika’ya Su Kuyusu projesi devir teslim programında konuşma yapan İHH Samsun İl Başkanı Hüseyin Mutlu, “Mazlumların yanında olabilmek, iyilik yapabilmek, zulmün karşısında set olabilmek bir mümin olarak bizlerin görevidir. Sizde bu görevi layıkıyla yerine getirdiniz. İmam Hatip gençliği, bir vizyon gençliğidir. Bizim şuanda yapmış olduğumuz göreve eksiklerimizi tamamlayarak, yaptıklarımızdan çok daha iyisini yaparak siz geleceksiniz. Su kuyusu projesine katkıları olan başta Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Derneğimize, Okul Müdürümüz Zahit Köseoğlu’na Atakum AİHL Okul Aile Birliği üyelerimize, öğretmenlerimize ve en önemlisi de siz koca yürekli öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Rabbim hayrınızı kabul etsin.” dedi.

“Hz. İbrahim’in Ateşine Su Taşıyan Karınca Misali, Bize Emanet Etmiş Olduğunuz Sancak İle Yürüyeceğiz”

Afrika’ya su kuyusu açtıran Atakum AİHL öğrencilerini temsilen konuşma yapan Tuba Bayraktar “ Temelsiz bir şeyler yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bizden önce bu temeli atıp, hayallerimizi gerçekleştirmemizde bizlere yardımcı olduğunuz için sizlere teşekkür ederiz. Bu proje, bir başlangıçtır inşallah sonda olmayacaktır. Bizler, Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali bu yolda, sizin izinizden, sizin bize emanet etmiş olduğunuz sancak ile yürüyeceğiz İnşallah.”  diye konuştu.

Program, Atakum AİHL öğrencilerinin su kuyusu projesi için topladıkları yardım makbuzunu İHH Samsun İl Başkanı Hüseyin Mutlu’ya teslim etmesi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

İHH Samsun İl Başkanı Hüseyin Kutlu

Atakum İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Semra Yıldırım ve Halime Kesmen

Orhan Demircioğlu Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü

Ali Doğan Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü

Atakum İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Nihat Acar

adminadmin