Eğitim
Giriş Tarihi : 26-12-2017 17:14   Güncelleme : 26-12-2017 17:14

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kerim Bebeğin Sesi Oldu

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, Beşşar Esed rejiminin kuşatmasındaki Doğu Guta´da annesini ve tek gözünü kaybeden Kerim bebeğe tek gözlerini kapatarak destek verdi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri Kerim Bebeğin Sesi Oldu

Her alanda, sosyal sorumluluk projelerinde yer alan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri , sol gözünü kapatarak İngilizce, Arapça ve Türkçe sloganlarla Kerim bebeğin sesi oldu. Doğu Guta´nın sembolü haline gelen Kerim bebekle dayanışmak amacıyla, spor yaparken, ders çalışırken sol gözlerini kapatan öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’un “ Zulmü Alkışlayamam” şiirini Kerim bebek için okudular.  “ We lost our left eyes but we won millions of left sides(  Sol gözümüzü kaybettik ama milyonların sol yanını kazandık.) ” sözleriyle  Kerim bebeğe seslenen İngilizce proje öğrencileri, Kerim bebek yalnız değil dediler.

“Umut ederiz ki Kerim bebekler, Ayşe bebekler, Fatma bebekler artık gülsün.”

Öğrencilerin” Kerim Bebeğin Sesi olmak için yaptığı çalışmayı değerlendiren, Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Zahit Köseoğlu “Dünya coğrafyasında yaşanan zulme sessiz kalmamak amacıyla öğrencilerimizin yapmış olduğu bu çalışmadan dolayı mutluyuz. Geçmişte olduğu gibi bugün de devlet büyüklerimizin yapmış oldukları olağanüstü gayretli çalışmalar netice vermeye başlamıştır. Bu sürecin kesintisiz devam edebilmesi gençlerimizle birlikte gerçekleşecektir. Böyle şuurlu ve sorumluluk bilinci gelişmiş gençlerimizin varlığı yarınlar adına umut kaynağımızdır.  Umut ederiz ki Kerim bebekler, Ayşe bebekler, Fatma bebekler artık gülsün.” diye konuştu

Kerim bebeğin sesi olan Atakum Aihl öğrencileri, duygularını aktardı.

Zeynep Yıldırım:  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri olarak, mazlumların yanındayız. Proje İngilizce öğrencileri olarak sol gözümüzü kapatarak “ Stop Playing Blind Man ( Görmezden Gelmeyi Bırak) sloganı ile Kerim Bebeğin sesi olmaya çalıştık.

Tuba Keskin:  Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak, Ecdadımızın izinden gidiyoruz.  Mazlumun her daim yanında, zalimin her daim karşısındayız.

Sedanur Gedikbaş: Dünya’nın efendisi olduklarını düşünenler, hırsı ve doyumsuzluğu en çok kadın ve çocukları etkiliyor. Kim olursa olsu ve neye karşı olursa olsun mazlumun yanındayız.  Kerim Bebeğin gören gözü olacağız.

Merve Aydın: Savaşların en vahşisi Suriye’de görülüyor. Esed gücüne binlerce insan kurban gidiyor. Çocuklar, gençler, kadınlar… Şimdi ise annesini ve gözünü kaybeden Kerim ve bebekte. Bütün dünya bu olaya karşı çıksa da biz, Kerim bebeklerin yanında olacağız yanındayız. Allah zalimlerden elbet bir gün hesap soracaktır.

adminadmin