Eğitim
Giriş Tarihi : 14-02-2020 10:36   Güncelleme : 14-02-2020 10:40

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Uluslar Arası Konferansta Onur Ödülü Aldı!

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, dil eğitim için gittiği İngiltere’den döndü.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Uluslar Arası Konferansta Onur Ödülü Aldı!

Geleneksel hale gelen bu sene 4. Sü düzenlenen İngiltere Dil Eğitimine katılan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri,  Alman, Fransız, İtalyan, İspanyol öğrencilerin de olduğu sınıflarda ders alırken, öğleden sonra kültürel geziler, spor aktiviteleri, el becerilerini içeren faaliyetler, akşamları ise sinema, genel kültür yarışmaları, drama, konser gibi etkinlikleri içeren yoğun bir programa dahil oldu.

Öğrenciler Uluslar arası Konferansta Onur Ödülü Aldı

İngiltere dil eğitiminde bulunan Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2 öğrenci , İngiltere'nin Canterbury şehrindeki Kent Üniversitesi'nin düzenlediği Kent Model Birleşmiş Milletler 2020 (KENTMUN'20) konferansına katıldı. 24-26 Ocak tarihlerinde gerçekleşen konferansta öğrencilerimiz İnsan Hakları komitesinde Hollanda ve Şili delegesi olarak görev yaptılar.  Slovakya, Türkiye, İngiltere, Fas, Fransa, Gana gibi ülkelerden katılımcıların olduğu konferans sonunda bir öğrencimiz Onur Ödülü (Honourable Mention) aldı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, kursun yer aldığı  Broadstairs şehrinin yanısıra,  Canterbury, Margate, Ramsgate, Sandwich gibi şehirlere profesyonel rehberli turlar eşliğinde gezme fırsatı buldu. Tur rehberleri Londra’nın belli başlı tarihi yerlerini, müzelerini, önemli mekanlarını bilgiler vererek gezdirdi.

Öğrenciler, Cambridge üniversitesini ziyaret etti.. Rehber öğretmen üniversitenin eğitim sistemi ve tarihi hakkında bilgi verdi.

Hafta içi ve haftasonu faaliyetlerinin ve gezilerinin tamamında hem dil okulundan bir öğretmen/mihmandar hem de öğrencilere refakat eden okulumuz İngilizce koordinatörü Ahmet Boylu ve İngilizce Öğretmeni Özge Babacan öğrencilere eşlik etti.

Erkek öğrenciler her Cuma Margate şehrindeki camiye giderek bu bölgede yaşayan Müslüman Türk cemaatiyle görüşüp istişarelerde bulundu. Din görevlisinin gayretleri ile öğrencilerimiz İngilitere’de yaşayan akranları ile sohbet etme imkanı buldu.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, İngiliz ailelerin yanında konaklıyarak okul faaliyetleri dışında kalan zamanlarda da hem aileleriyle İngilizce konuşma fırsatı bulmuşlar hem de  İngiliz kültürünü yakından tanıma imkanına sahip oldular.

Atakum’a İmam Hatip Yaptırma ve Yaşatma Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı ve dernek yönetiminin destek ve çabaları ile   İngiltere dil eğitimine giden öğrenciler, lise çağında Dünyanın kapılarını açma fırsatı bulurken, erken yaşta farklı kültürleri ve insanları tanıma imkanına da sahip oldular.

Recep YAZGANRecep YAZGAN