Güncel
Giriş Tarihi : 27-02-2020 10:36   Güncelleme : 27-02-2020 10:36

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Usmed Başkanı Said Ercan’ı Ağırladı!

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Uluslararası Sosyal Medya Derneği USMED Başkanı Said Ercan’ı ağırladı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Usmed Başkanı Said Ercan’ı Ağırladı!

‘Bize, Ayağa Kalkan İmam Hatipliler Lazım’

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi spor salonunda gerçekleşen konferansa 800 öğrenci katıldı. Uluslararası Sosyal Medya Derneği USMED Başkanı Said Ercan, dijital dünya ile ilgili farkındalık oluşturan söyleşide öğrencilere birtakım uygulamalar yaptırarak öğrencilerin dijitalleşen dünyaya dikkatini çekti. Öğrencilere, “Elinizi kaldırabildiğiniz kadar yukarı kaldırın.” diyen Ercan, öğrenciler arasından bir kişiyi sahneye çağırdı. -Neden bu arkadaşınız burada biliyor musunuz? Çünkü ayağa kalktı. Ben size oturarak mı, elinizi kaldırın dedim? -Hayır.  -Kim ayağa kalkmayı düşündü ama kalkmadı? Görüyorum ki 100’ e yakın öğrenci kalkmayı düşünmüş ama kalkmamış. Bunun adı öğrenilmiş çaresizlik. “Bize, ayağa kalkan İmam Hatipliler lazım.” dedi.

‘Önceliğiniz İletişim Olsun’

Sahneye 4 kız 1 erkek öğrenci davet eden Ercan, 2 kız öğrenciye ellerini yumruk yapmasını, diğer iki öğrenciye ise bu yumruğu açmasını söyledi. Öğrenciler arkadaşlarının ellerini zorla açmaya çalıştı ama açamadılar. Sonra kendisi erkek öğrenciye dönerek lütfen elini açar mısın? Dedi. Bu deneyle öğrencilere iletişimin önemini anlatan Sosyal Medya Uzmanı Said Ercan “ Aklımıza neden iletişim gelmiyor, çünkü biz dokunsal bir toplumuz. Bu zamana kadar katıldığım konferanslarda sözle açtıranı görmedim. Lütfen, önceliğiniz iletişim olsun.” ifadelerini kullandı.

‘Medya Ve İnternetin Attığı Tekmeyi İmam Hatip Öğrencileri Yemesin İstiyoruz.’

İnteraktif bir konferans gerçekleştiren Ercan öğrencilere,  “Malcolm X’i tanıyanlar var mı?” diye sordu. Salonda öğrencilerin tamamına yakını el kaldırdı. “Bu kadar fazla kişi beklemiyordum, tebrik ederim. Bugün İslam dini Amerika’da çok yayılıyorsa sebebi Malcolm X’tir. İnsanları robotlaştırma hareketi başladı. İnsan sayısını dünyada azaltmak için bu projeyi başlattılar. Gençler yalnızlaşıyor, gençler aile ve gelenek, göreneklerinden uzaklaşıyor. Gençler, öz bakımlarını yapamıyor. İngiltere’de yapılan anketlerin sonucunda bu sonuçlar görüldü. Medya ve internetin attığı tekmeyi İmam Hatip Lisesi öğrencileri yemesin istiyoruz.” diye konuştu.

Recep YAZGANRecep YAZGAN