Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2019 10:16   Güncelleme : 13-03-2019 10:16

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde Çanakkale konferansı

18 Mart’tan 12 Mart’a ve 15 Temmuz’a Bağımsızlık Konulu Konferans Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde yapıldı.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde Çanakkale konferansı

Konferansa konuşmacı olarak Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz Bayram ve Prof. Dr. Önder Duman katıldı. Moderatörlüğünü Ondokuz Mayıs  Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sekreteri ve Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir’in yaptığı konferans iki saat sürdü.

Prof. Dr. Önder Duman 18 Mart ve Milli Mücadele ekseninde öğrencilere sunum yaparken; Prof. Dr. Yavuz Bayram; Akif, İstiklal Marşı ve Çanakkale Şehitleri üzerine Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine bilgi verdi. Çanakkale Şehitleri Destanı aslında İstiklal marşının daha önce ifade edilmiş halidir diyerek Çanakkale Şehitleri Destanında ve İstiklal marşında geçen söyleyişlerin birbirine benzediğini örnekler üzerinden ifade eden Prof. Dr. Bayram, aslında unutulan unutturulan zaferler dolayısıyla ülkemizde her dönemde darbeler olduğunu 28 Şubat’ın bunların yakın tarihteki örneği olduğunun üzerinde durdu.

Eğitim Fakültesi Sekreteri ve Eğitim-Bir-Sen Samsun 2 No’lu Şube Başkanı Tevfik Yılmaz Demir ise Milli mücadelenin ülkemiz için aslında her dönemde var olduğunu 60 darbesinin ve devamında yaşananların farklı boyutlarına değinerek 15 Temmuz’un işgal girişimi olduğunu ve milletin topyekûn kararlılığı sayesinde başarısız bırakıldığını hatırlattı.

 Öğrencilerin konferans sonunda sorduğu sorularla katkı sağladığı programda; Prof. Dr. Önder Duman, öğrencilerin sorularının gayet başarılı ve zorlayıcı olduğunu ifade etti.

Öğrenciler tarafından büyük ilgi gören program Okul Müdürü Zahit Köseoğlu’nun plaket takdimi ile sona erdi

adminadmin