Samsun Haber
Giriş Tarihi : 13-03-2019 09:24   Güncelleme : 13-03-2019 09:24

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde Haftanın Bir Günü Doğu Türkistan Günü

​ Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, Doğu Türkistan ile ilgili farkındalık oluşturmak için haftanın bir gününü “Doğu Türkistan Günü” belirledi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinde Haftanın Bir Günü Doğu Türkistan Günü

Doğu Türkistan’da yaşanan zulme sessiz kalmayan Atakum Anadolu İHL, öğrencilerini bilinçlendirmek için, 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat  Fakültesi birinci sınıfta eğitim gören  Doğu Türkistanlı Abdullah Kaşkarlı adlı öğrenciyi okula davet ederek konferans verdirtti.  Duyarlılığı arttırmanın en iyi yolunun yaşayan birinden dinlemek olduğunu ve öğrenciler üzerindeki etkisinin çok daha fazla olacağını düşünen öğretmenler öğrencilerden yansımalarını “Haftanın Bir Günü Doğu Türkistan Günü” projesiyle aldı.

Öğrenciler, Doğu Türkistanlı 45 Yetime Kardeş Eli Uzattı

Samsun’da 850 öğrencinin okuduğu Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi,  Doğu Türkistan’a destek sağlamak için, her hafta bir günü Doğu Türkistan günü belirleyerek orada yaşayan yetimlere yardım topluyor. Toplanan yardımlar  doğu Türkistan 45 yetim çocuğa gönderiliyor.

Projenin en önemli kısmının sürekliliği olan bir yardım kampanyası hazırlanarak yetimlere destek olunması olduğunu belirten Meslek Dersi Öğretmeni Aslan Öksüz “Bu yetimleri  bu ümmete bir emanet olarak  addediyoruz. Yetim bir peygamberin ümmeti olarak  bu çocukları kendi evlatlarımız ve kardeşlerimiz olarak görüyor ve  Atakum Anadolu İmam-Hatip Lisesi olarak  onlara elimizden geldiğince yardımda bulunmaya çalışacağız” diye konuştu.

adminadmin