Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-05-2019 14:43   Güncelleme : 18-05-2019 14:43

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhteşem Mezuniyet Töreni

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında mezun olan 181 öğrencisi için, mezuniyet töreni düzenledi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesinden Muhteşem Mezuniyet Töreni

Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen mezuniyet programına, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Samsun İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğan, Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, Atakum Anadolu İHL Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, Okul Aile Birliği Başkanı Ali Akyüz, okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet programında öğrenciler, 5 yıl süren lise anılarını slayt hazırlayarak veli ve öğretmenlerle paylaştı. Duygusal anlar yaşanan mezuniyet programında okul 1. Si Ayşe Nur Şen “Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi ailesinin bir üyesi olarak geçirdiğim bu beş yılda birçok şeyi tecrübe etme fırsatı buldum. Bugün bu okuldan mezun oluyor olsam da, bu okulun bana kattıklarını daima yanımda taşıyacağım. Böyle bir okulda okumak için birilerinin duasını almış olmalıyım diye düşünüyorum. Umuyorum ki mezunlar olarak biz de hayatımızı geliştiren bu güzel insanlar gibi birilerinin hayatına dokunabiliriz, bizim için sarf edilen tüm bu emeklerin karşılığı olarak başkalarının hayatlarındaki güzel insanlar olabiliriz” diye konuştu.

İlk ve Son Mezuniyet Mutluluğu Bir Arada Yaşandı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi 2018-2019 Mezuniyet programında bu sene iki farklı mutluluk bir arada yaşandı.  İlk proje öğrencilerini mezun eden Atakum Anadolu İHL, son Anadolu öğrencilerini de mezun etti.

Mezuniyet programında duygularını aktaran Atakum Anadolu İHL Müdürü Zahit Köseoğlu “Kiminiz için 4 yıl,  kiminiz için 5 yıl önce başlayan maarif zaferimizi her anı farklı anılar biriktirmek farklı kazanımlar elde etmek suretiyle tamamlamak üzereyiz ve bu durumu ifade edebilecek sözcük bulmakta zorlandığımı özellikle ifade etmek istiyorum. Evlatlarım, artık sizleri uğurlamaya hazırlanıyoruz. Önünüzde başka kapılar açılacak, yolunuz başka diyarlara çıkacak. Kalplerimiz daima millet ve ümmet aşkıyla aynı gönül coğrafyasında atmaya devam edecek unutmayınız ki;  sizler ümmetin kabul olunmuş dualarısınız. Bir yerlerde beklenenlersiniz. Bekleyenlerin, beklentilerine cevap verebileceğinize inancımız tamdır. Zira biz biliyoruz ki;  sizler Alparslan olmaya Fatih olmaya Abdülhamit olmaya kodlanmış fıtratları sahipsiniz ve yapacağınız çalışmalarla ömrümüz olursa buna hep birlikte tanıklık edeceğiz.  Sizler, artık gururla taşıyacağınız imam hatipli olma payesine sahipsiniz.  İlim irfan sancağını yukarılara taşıma sorumluluğunu,  artık sizlere emanet ediyoruz. Saygıdeğer öğretmenlerimiz, ‘Üstat Necip Fazıl, devler gibi eserler bırakmak için karıncalar gibi çalışmak lazım’ der işte eserleriniz ve biz karıncalar gibi çalıştığınızda şahidiz.  Tarih dünya okulu olarak anılacak Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini dünyaya yön veren büyük insanlar olarak yazarken, sizleri de bu gençleri yetiştirmiş muallimler olarak yazacaktır. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum saygıdeğer veliler emanetleriniz emanet bilinci ile sahip çıktık ve emanetlerinizi artık önce Allah'a sonra sizlere emanet ediyoruz. Kuruluş aşamasından bu yana bugün olduğu gibi bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan Canik Belediye Başkanımız aynı zamanda dernek başkanımız Sayın İbrahim Sandıkçı’ya, dernek yöneticilerine, okulumuzun Okul Aile Birliği Başkan ve yöneticilerine, İlçe Milli Eğitim müdürümüze ve bu okulun kurulmasında bugünlere gelmesinde emeği olan kişi kurum ve kuruluşlara yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mezuniyet Programında konuşma yapan Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik, “Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan Çift kanatlı insan yetiştirme hedefine uygun olarak  yani bir kanadında akademik bilgi ve beceri, diğer kanadında ise kendi kültür ve medeniyet değerlerimiz ile yetişen siz mezun öğrencilerimize üniversite sınavında, hayat imtihanında başarılar diliyorum. Atakum Anadolu İHL Fen-Sosyal, Arapça ve İngilizce alanlarında ilimizde hatta ülkemizde örnek olan okullarımız arasındadır. Bu başarı da emeği geçen idarecilerimize, Öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, dereceye giren öğrencilere yarım altın, çeyrek altın ve gram altın hediye etti. Okul üçüncüsü olan Tuba Bayraktar hediyesini Okul Aile Birliği Başkanı Avukat Ali Akyüz’den alırken, okul ikincisi Fatma Betül Tunçer Atakum İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Yetik’ten, okul birincisi Ayşe Nur Şen ise Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne büyük katkıları olan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’dan aldı.

Ödülü vermek için sahneye çıkan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Mezuniyet programının sunuculuğunu yapan 11. Sınıf öğrencisi Yiğithan Yiğit’i yanına alarak öğrencimiz okula geldiğinde küçücüktü şimdi ise bizim boyumuzu geçti. Öğrencilerimizin bu anlarına şahit olmak bizi çok mutlu ediyor. Rabbim başarılarını daim kılsın inşallah” dedi

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi mezuniyet programında 12. Sınıf öğrencisi  Bilal Furkan Kaya 11. Sınıf Öğrencisi Yiğithan Yiğit’e yemin ederek bayrak teslimini gerçekleştirdi. Mezuniyet Programı, Okul Birincisi Ayşe Nur Şen’in kütüğe plaka çakması ve diploma töreni ile sona erdi.

adminadmin