Samsun Haber
Giriş Tarihi : 07-11-2019 09:10   Güncelleme : 07-11-2019 09:10

​Atakum Belediye Başkanı Belediye Tesislerinde Alkole izin verdiğini itiraf etti!

​Atakum Belediye Başkanı Belediye Tesislerinde Alkole izin verdiğini itiraf etti!

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Kutlamasını alkollü içki servisi ruhsatı olmayan Yalı Kafe Restoran’da gerçekleştirmesine kendisinin izni verdiğini “Düğün salonu ile ilgili böyle hukuki bir boşluk var, talep de var. Ben de yetkimi orada kullanıyorum” sözleriyle itiraf etti.

Atakum Belediye Meclisi’nde Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Recep Kemal Certel ile Belediye Başkanı Cemil Deveci arasında, Yalı Kafe Restoran tartışması yaşandı.

AK Partili Certel, Deveci’ye Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi’nin 29 Ekim akşamı üyelerinin katılımıyla gerçekleşen Cumhuriyet Kutlaması’nı (içkili) sordu. Yalı Kafe’nin içki ruhsatının olup olmadığı sorusunu yönelten Certel, Deveci’den ‘yok’ cevabını aldı.

SİZE SORMADAN MI YAPIYORLAR

Recep Kemal Certel, “Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle, Yalı Kafe’de düzenlenmiş olan yemekte maalesef yine alkollü içki servisi yapıldı. Önceki durumda ‘siz yurtdışında olduğunuzu, size bilgi verildiğini, biraz daha farklı durumlara ve farklı atmosfere el vermemesi için hukuki bir sonucunun da olmadığı için izin verdinizi’ söylemiştiniz. Özellikle merak ediyorum, bunu siz sormadan mı yapıyorlar arkadaşlar, siz mi izin verdiniz? Konuştuğunuz birçok yerde, usulsüzlük ve hukuktan bahsettiğiniz için, içki ruhsatı olmayan bir yerde içki içilmesi usule ve hukuka uygun mudur değil midir? Bu net bir şekilde ortaya çıkmış oldu” diye konuştu. 

DEVECİ: KİM KARAR VERECEK?

Başkan Cemil Deveci, “Düğün salonunun ruhsatını incelediniz mi? Hangi sıfatla, hangi şeyle veriliyor. Düğün salonunda benim içkili içkisiz, ya da Kuran tilaveti yaparak düğün yapacağıma kim karar verecek? Ruhsat almışsınız. Ben de gelmişim çocuğumu burada evlendireceğim. Arkadaşlar inceledim ben bunu. Bunu siz de ben de biliyorum, orada daha önce de bir yığın yemek içkili oldu” şeklinde konuştu.

ÖNCEKİ BAŞKAN İSHAK TAŞÇI ZAMANINDA DA OLDU' İDDİASI

Deveci’yi bölen Certel, “‘Önceki 5 yıllık dönem içerisinde belediyeye ait böyle bir tesiste içkili yemek verildi’ diye bir iddianız var. Bize saati ve tarihi ile söyleyin” dedi. Deveci ise “Bunu mu hesap ediyorum, kardeşim ben" cevabını verdi.

YALI KAFE’NİN RUHSATI VAR MI

Akabinde yine Deveci’yi bölen Certel, "Yalı Kafe’nin ruhsatı var mı?" diye sordu ve Deveci’den "Yok” cevabını aldı.

HUKUKİ BOŞLUK VAR, YETKİMİ KULLANIYORUM

“Herkese saygı gösteriyor. İbadet edene saygı gösteriyor, oruç tutana saygı gösteriyor” diyerek Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi’nin kendisinden izin istediğini kaydeden Cemil Deveci, “Yalı Kafe’nin iki bölümü var. Düğün salonu bölümü halka açık. Bu bölümünde titiz davranıyoruz. Düğün salonu ile ilgili böyle hukuki bir boşluk var, talep de var. Ben de yetkimi orada kullanıyorum” ifadelerini kullandı.

İZNİ SİZ Mİ VERDİNİZ

Meclis Üyesi Certel’in, “Düğün salonunda alkol tüketilmesi konusunda izni siz mi verdiniz?” sorusuna Deveci’nin “Evet, Ben verdim” cevabını vermesi üzerine Certel, “Ben cevabımı aldım. Yani tamamen sizin izniniz dahilinde oldu” dedi.

Tolga BİRGÜCÜ - diyekonustu

adminadmin