Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-08-2019 09:28   Güncelleme : 20-08-2019 09:28

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de Görevden alınacak mı!

Göreve gelir gelmez 1 Mart Yerel Seçimlerinin hemen ardından Atakum Belediye Başkanı seçilen Av. Cemil Deveci ilk icraatı olarak makamındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafını kaldırmak olmuştu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci de Görevden alınacak mı!

Deveci hakkında yeni bir iddia daha gündeme geldi.

Samsunvip haberde yer alan twitter paylaşımlarına dayanılarak, FETÖ’cülerin avukatlığını yapan Deveci, HDP’lilerin tweetlerini paylaştığı iddia edildi.

Samsunvip haberin iddialarına göre, Samsun’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PYD) soruşturması kapsamında haklarında örgütün yöneticisi olmak, silahlı terör örgütüne finans sağlamak ve örgütün gizli haberleşme aracı ‘Bylock’ kullanmak suçlarından haklarında 12,5 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istenen 23’ü avukat, 1’i emekli 1’i psikolog ve 1’i de avukat takibi toplam 26 kişi hakim karşısına çıkmıştı.

Söz konusu sanıklar arasında yer alan bir ismin avukatlığını ise o dönemin CHP Atakum İlçe Başkanı, şimdi Millet ittifakının Atakum Belediye Başkanlığının ortak adayı Cemil Deveci üstlenmiş ve müvekkili FETÖ’den ceza almıştı.

Samsun Özel Haberde 18 Aralık 2017 yılında yayınlanan bu haberin ardından Deveci’ye oy verecek seçmeni şok edecek yeni belgelere ulaştı.

Deveci, “Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak.” diyen ve bölücü örgüt PKK ile Bebek Katili Öcalan’ın propagandasını her fırsatta yapan, şu anda cezaevinde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın geçen yıl attığı bölücü tweeti paylaşmış.

HDP’nin Atakum’daki oylarına göz diken ve o oylarla Başkanlık koltuğunu kazanacağını uman Deveci Demirtaş’ın yanı sıra bir diğer HDP’li Murat Çepni’nin de tweetini sosyal medya hesaplarında paylaşmış.

Fetöcülerin avukatlığını yapan, sosyal medya da tefecilik yaptığı iddia edilen ve HDP’lilerin bölücülük içeren yazılarını paylaşan Deveci’ye Atakum ilçesinde gerçek sosyal demokrat ruha sahip CHP’lilerinde büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Kaynak: samsunViphaber

adminadmin