Samsun Haber
Giriş Tarihi : 19-06-2019 10:49   Güncelleme : 19-06-2019 10:49

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci haberlerimizi doğruladı ve itiraf etti

​Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Akasyamhaber’in City Mall’deki ortalığını ortaya çıkarmasının ardından bir internet haber sitesine şaşırtıcı açıklamalar yaptı.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci haberlerimizi doğruladı ve itiraf etti

Deveci, City Mall alışveriş merkezi inşaatının yanına Ramazan Bayramında kaçak bir bölüm yapıldığını tespit ettiklerini ve bu kaçak yapı ile ilgili gereken çalışmaları yaptırdıklarını belirterek, "Bizzat ben talimat verdim ve o kaçak bölümü yıktırdım. Atakum'da hiç bir şekilde kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz" dedi.

ARAZİM VAR ORTAKLIĞIM YOK NASIL OLUYOR

Cemil Deveci, alışveriş merkezinde ortaklığının söz konusu olmadığını söyledi, "Burada benim bir arazim var. Arazi sahiplerinin avukatlığını yapıyordum. Belediye başkanı seçildikten sonra arazi sahiplerinin avukatlığını eşime devrettim. Burada iddia edildiği gibi alışveriş merkezinde bir ortaklığım yoktur." diye konuştu.

Deveci inşaatın yükseldiği arazide tapusu olmasına rağmen City Mall’de nasıl ortaklığının olamayacağına bir açıklama getiremedi.

Deveci açıklamalarıyla Vahap Çelik’in avukatı olduğunu kabul etti. Başkan olduktan sonra avukatlığını eşine devrettiğini de belirtti.

Diğer yandan Atakum Belediyesi söz konusu kaçak yapı hakkında bir açıklama servis etti.

SERVİS EDİLEN AÇIKLAMA ŞÖYLE;

Atakum Mimar Sinan Mahallesi 155. Sokak no:26 adresine isabet eden F36B16A3B pafta, 8425 ada, 9 parselin 155. Sokak cephesine 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesine aykırı olarak 155. sokağa tecavüzlü olacak şekilde, çelik konstrüksiyon malzemeden AVM müteahhitti tarafından ruhsat alınmadan kaçak yapı yapıldığı belediyemizce tespit edilmiş ve 05.02.2019 tarihinde yapı tatil zaptı tutularak mühürlenerek sahibine yıktırılmıştır.

İmar barışına konu olamayan söz konusu kaçak ve yıktırılmış yapı, Ramazan Bayramı tatilinde imar planlarında yol ve otopark olarak belirlenmiş kamu alanına çelik konstrüksiyon malzemeden iki katlı olarak ilgili belediyeden izin alınmadan tekrar yapılmıştır. Bunun üzerine yine belediyemiz ekiplerince 3194 sayılı İmar Kanunu’nun 32. maddesinde yer alan, “Bu kanun hükümlerine göre ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılar hariç, ruhsat alınmadan yapıya başlanıldığı belediye veya valiliklerce o andaki inşaat durumu tespit edilir. Yapı mühürlenerek inşaat derhal durdurulur” hükmü gereği 14.06.2019 tarihinde belediyemiz ekiplerince mühürlenerek inşaat faaliyetleri durdurulmuştur. Konuyla ilgili yasal süreç devam etmektedir. Belediyemizin sorumluluk alanında yaşanacak her türlü kaçak yapıya karşı mücadelemiz sürecektir. Bilgilerinize sunarız.

Atakum Belediyesi Basın Bürosu

adminadmin