Samsun Haber
Giriş Tarihi : 17-06-2019 16:14   Güncelleme : 17-06-2019 16:21

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında suç duyurusu

Atakum Belediyesinin resmi şirketi olan Atakum İmar İnşaat şirketinin genel müdürü Osman Temiz, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında suç duyurusunda bulundu.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci hakkında suç duyurusu

30 Mart seçimlerinin hemen ardından, Atakum İmar İnşaat Şirketine ait tesislere ve gelirlerine el konularak, İçişleri Bakanlığı onayı bulunmayan bir şirkete aktarıldığını öne süren Osman Temiz, “Şirketin gelirleri hileli olarak başka hesaba aktarıldığı için, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Atakum Belediyesi tesislerinden elde edilen gelirler, kim ya da kimlere ait olduğu belli olmayan firmalara aktarılıyor. Senelik 35 Milyon TL civarında ciro yapan ve 725 personelin istihdam edildiği başarılı bir şirket olan Atakum İmar İnşaat Şirketi, kasıtlı bir şekilde iflasa sürükleniyor. Tüm mali kaynaklarımıza el konulduğu için, çeklerimizin ödemesini yapamıyoruz. 5 yıl boyunca başarıyla yönetilen şirket, sadece birkaç ay içerisinde neden bu hale geldi? Atakum İmar İnşaat Şirketinin katkılarıyla Atakum İlçesine kazandırılan tesislerin reklamları, ilçenin dört bir yanına donatıldı. Bir yandan hem bu tesisler ile övünüp, görsellerinin üzerine ‘Örnek Kent Atakum – Cemil Deveci’ yazacaksınız, tesislerden gelir elde edeceksiniz hem de bu tesislerin bugünlere gelmesinde etken olan ticareti yok sayıp, alacaklıları mağdur edeceksiniz. Buna vicdan da yargı da müsaade etmez. Bu anlamda Atakumlu hemşerilerimizin, çalışanlarımızın ve ticaret yaptığımız alacaklılarımızın hakkını savunmak adına, bu usulsüzlüklerin talimatını veren Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ve Yapı Kredi Bankası Atakum Şube Yönetiminden şikayetçi oldum” dedi.

Samsun Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesini sunan Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz, bu dilekçe örneklerini ve şikayet metnini basın mensuplarıyla paylaştı. İşte, o dilekçe metni;

SAMSUN CUMHURİYET SAVCILIĞINA

Ben OSMAN TEMİZ,  Atakum Belediyesinin %100 ortağı olduğu ve Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulmuş Kamu Yararına Faaliyet gösteren bir şirket olan ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD.ŞTİ. nin 11/02/2016 tarih ve 003031 no.lu imza sirkülerinde de görüleceği üzerine ŞİRKET MÜDÜRÜ olarak görev yapmaktayım.

Şirket bünyesinde aşağıda ki işletmeler ticari faaliyet göstermekte ve toplam 725 personel istihdam edilmektedir.

-YALI KAFE

-SEYİR TESİSLERİ KAFE

-ATAKUM DÜĞÜN SALONLARI

-ATAKUM OSMANLI HAMAMLARI

-ATAKUM TAŞ PARKE TESİSLERİ

-ÖMER HALİS DEMİR PARKI

-DOWN KAFE

-ATAKUM BELEDİYESİ İÇİ DÜĞÜN SALONU

-TAFLAN DÜĞÜN SALONU

-ÇAKIRLAR KORUSU

Ticaretin gereği olarak, yukarıda belirttiğim işletmelerin faaliyetlerini sürdürürken, şirketin hukuki durumuna uygun ihale süreçlerini de göz önüne alarak vadeli mal alımları yaptım ve muhtemel gelir beklentisine uygun olarak da şirketin ödeme çeklerini keşide ettim.

31 Mart mahalli seçimleri ile ATAKUM BELEDİYESİ nin yönetimi değişmiştir, şirketin %100 hisseli tek ortağı ATAKUM BELEDİYE si olmasına rağmen, belediye başkanı CEMİL DEVECİ talimatıyla ve benim bilgim dışında yukarıda belirtilen tüm işletmelerin gelirleri,  01/05/2019 tarihi itibari ile o gün hiçbir bağımızın bulunmadığı, hiçbir ticari faaliyetimizin olmadığı, ATAKUM BELEDİYESİ ile de hiç bir bağı olmayan  0950531478 vergi no.lu, ATAKUM SANAT KÜLTÜR TUR.YÖN.ORG.GIDA SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ. ne aktarılmaya başlanmıştır. Banka POS cihazları ile yapılan işlemlere ait belgeler yazımın ekindedir.

Bu işlemlerin geç farkına varmamın sebebi, banka POS cihazlarından çıkan belgelerde hileli şekilde şirket müdürü olduğum işletmeler ile aynı ünvanın banka tarafından kullanılmış olmasıdır.

Şirket müdürü olduğum ve şirketimize ait işletmelerin gelirine uygun olarak keşide ettiğim ödeme çekleri, gelirlerimizin hileli şekilde başka firmaya aktarılması nedeniyle karşılıksız kalmıştır. Diğer yandan, ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. olarak ATAKUM BELEDİYE sinden alacaklı olduğum ekte kayıtları bulunan hesap dökümünde de görüleceği üzere 11/04/2019 ve devamındaki süreçlerde 2.950.520 TL tutarındaki alacağımın şirket hesaplarıma aktarılmadığı, bilgim dışında 3.şahıslara ödenerek, öncelik sırasında olan çeklerin karşılıksız kalmasına sebep olmuştur. 

Şirket müdürü olarak görev yaptığım ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. yıllık 35 milyon TL civarında cirosu olan, 725 personel istihdam eden, kayıtları yeminli mali müşavir tarafından tam tasdik kapsamında incelenen, karlı ve başarılı bir şirketti.

Bu şirket, ortağı olan ATAKUM BELEDİYESİ yönetimi tarafından bilerek ve isteyerek batırılarak alacaklılardan mal kaçırma yöntemi ile ödemelerinden kurtulmaya çalışmakta ve bununla birlikte  ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. ne ait işletmelerin usulsüz bir şekilde gelirlerini başka firmalara devir ederek, keşide edilmiş çeklerin ödenmeyerek karşılıksız çek keşide etmek suçunun üzerime atılı kalması amaçlanmaktadır.

Sonuç olarak, ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD. ŞTİ. usülsüz ve hile yolu ile bütün gelirleri ve işletmeleri, kim olduğu bilinmeyen firmalara aktarılarak çeklerin karşılıksız çıkmasına ve alacaklı firmaların ödemelerinin yapılmasına engel olunmuştur. Bu nedenle tarafıma açılacak karşılıksız çek davalarından ATAKUM BELEDİYESİ yönetimi sorumludur. Borçlulardan Mal kaçırma suçu ve diğer usulsüzlükler devam etmektedir, bu nedenle uğrayacağım zararlar nedeniyle işlemlerin bir an önce durdurulması, usulsüz işlemlerin yapılması için talimat veren ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI CEMİL DEVECİ ve banka POS cihazlarında şirketime ait işletme ünvanlarını kullanarak paraların kaçırılmasına aracılık eden YAPI KREDİ BANKASI ATAKUM ŞUBE YÖNETİMİNDEN şikayetçiyim.

bilgilerinize arz ederim.

17/06/2019

OSMAN TEMİZ

ATAKUM İMAR İNŞAAT SAN VE TİC.LTD.ŞTİ.

ŞİRKET MÜDÜRÜ

adminadmin