Samsun Haber
Giriş Tarihi : 28-06-2019 11:18   Güncelleme : 28-06-2019 11:18

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kusurun büyüğünü vatandaşa yükledi!

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, 2020-2024 Stratejik Plan toplantısında Atakumlu vatandaşlarla bir araya geldi.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Kusurun büyüğünü vatandaşa yükledi!

Deveci, “Atakum'da 60 milyon TL'lik mülk satılmış, 300 milyon TL'lik borç var. Atakum'da 300 milyon TL'lik yatırım olsaydı, bir çivi çakmaya ihtiyaç yoktu. Ben de 'Belediye başkanı borçlanmış ama yapmış. Ben onun yaptığı borcu ödüyorum' derdim” diyerek kusurun büyüğünün vatandaşlarda olduğunu belirtti ve şöyle devam etti;

“Peki kusur sadece Atakum Belediyesi'nde mi? Değil. Kusurun büyüğü sizde. Ben bunu seçimden önce de söyledim, şimdi belediye başkanıyım neyin nereye harcandığını gördüm. Kentte yaşayanlar hesap sormayı ve vergilerin nereye harcandığını sormazsa o ülkede demokrasi gelişmez. Biz bize düşeni yapacağız. İmar planı yaparken denetlenebilir olacağız. İmar planından doğan rantı kentlilere aktarılmasını sağlayıp, nitelikli planlar oluşturacağız. Şehir planlamasıyla ilgili vatandaşlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve üniversitemizden görüş alacağız.

Elimizdeki bütçeyi ekonomik olarak verimli değerlendirmemiz lazım. Kentin ihtiyaçlarına uygun, en öncelikli olanı hangisi ise onu yapmamız lazım. Biz Atakum'da önceki dönemlerden farklı olarak Muhtarlar Meclisi kurduk. Çünkü muhtarlarla yönettikleri mahallelerin ihtiyaçlarını, bütçelerini belirliyoruz. Bu toplantı ona da katkı sunacak. Bu kenti lafta değil, fiiliyatta birlikte yöneteceğiz. Herkes katkı verecek. Bugün buraya gelen ve fikirlerini sunan herkese ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bu çalışmaları sık sık yapacağız. Ben sizlere geleceğim ve sorunları birlikte çözeceğiz"

adminadmin