Samsun Haber
Giriş Tarihi : 02-09-2019 11:50   Güncelleme : 02-09-2019 11:50

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Maksadını aşan sözlerle Şimdi de Diyaneti Hedef Aldı!

Atakum Belediyesi'nin düzenlediği 30 Ağustos Zafer Bayramı Fener Alayı yürüyüşüne Samsun'daki sivil toplum örgütlerinden kimsenin katılmamasına öfkelenen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci açtığı ağzını yumdu gözünü.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci Maksadını aşan sözlerle Şimdi de Diyaneti Hedef Aldı!

Önce belediyeye kayyum atanacağı iddialarına tepki gösteren Deveci, ardından da 30 Ağustos cuma hutbesinde Atatürk'ü anmayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef aldı.

YÜRÜYÜŞE KATILMAYANLARI HEDEF ALDI

Atakum Belediyesi'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle cuma günü saat 20.30'da düzenlediği Fener Alayı Yürüyüşü'ne Samsun'daki sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinden ilgi olmaması Cemil Deveci'yi çileden çıkardı.

Fener Alayı yürüyüşüne katıldıktan sonra, Atakum Kent Parkı'ndaki kutlamaya eşi Gülay Deveci ile birlikte gelen Cemil Deveci, kendisinin gün boyunca bütün 30 Ağustos programlarına katıldığını ancak Fener Alayı yürüyüşüne Samsun'daki sivil toplum örgütlerinin hatta belediye çalışanlarının bile katılmamasını eleştirerek, yürüyüşe katılmayanları meydanda bulunan vatandaşlara şikayet etti.

‘GEÇMİŞİMDE HİÇBİR ŞEY YOK”

Oldukça öfkeli olduğu gözlemlenen Cemil Deveci ardından da belediyeye kayyum atanacağı iddialarına  ilişkin sert açıklamalar yaptı. Meydanda bulunan vatandaşlara, "Cemil Deveci için hesap yapanlar  Atakum'u görsünler. Cemil Deveci için onun aleyhinde, geçmişinde  araştırma yapanlar da dikkat etsinler; Cemil Deveci'nin geçmişinde sizi 'keşke olmasaydı' dedirtecek asla bir şey yok. Asla yok. Yok  yok. Cemil Deveci, ahlaklı, geçmişi temiz, dürüst bir insan. Geçmişinde hiçbir şey yok. MİT'iyle, polisiyle, jandarmasıyla, yandaşıyla araştırdılar, bulamadılar. Bundan sonra da sizi yere baktıracak,  başınızı yere eğecek hiçbir şeyin içinde asla olmayacağım. Karanlıklarda beni aramasınlar. Ben aydınlıklardayım ve sizin aranızdayım" diye konuştu.

DİYANET’E ELEŞTİRİ BOMBARDIMANI

Cemil Deveci bu sözlerinin ardından bu kez Cuma hutbesinde Atatürk'ün adına yer vermeyen Diyanet İşleri Başkanlığı'nı hedef aldı. Deveci, "Sizinle birlikte Atatürk'ün cumhuriyetine göz dikenleri, ona yan bakanları, 30 Ağustos'ta Atatürk'ün adını ağzına almayanları, almaya cesaret edemeyenlerin bu ülkenin yurttaşı olmaya hakkı yok diyeceğiz. Yüksek sesle söyleyeceğiz. İstanbul'da bilmem ne kilisesi Atatürk'ü anarak, bugünü kutluyor, Diyanet İşleri Atatürk'ün adını ağzına almıyor. Yok böyle bir  şey" dedi.

KUR’AN DİLİNİ TEMSİL ETMİYORSUNUZ

İslam dininin bu olmadığını vurgulayan Cemil Deveci, "Bizim dinimiz bu değil. Siz Kur’an dilini temsil etmiyorsunuz. Cemil Deveci söylüyor bunu. Atatürk olmadan cami olacak mıydı, sen imam olacak mıydın, sen müftü olacak mıydın, sen diyanet işleri başkanı olacak mıydın? Başındaki sarığı Atatürk'e borçlusun" dedi. 

Kaynak. samsun gazetesi

adminadmin