Samsun Haber
Giriş Tarihi : 20-01-2017 10:29   Güncelleme : 20-01-2017 10:29

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan örnek çalışma

Samsun’un Atakum İlçe Belediye Başkanı İshak Taşçı ilçesindeki bütün canlıların can güvenliği için çalışıyor.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’dan örnek çalışma

Samsun Haber - Atakum Belediyesinin mahalle ve caddelere yerleştirdiği sokak hayvanlarına yemek ve su ihtiyaçlarını giderebilecekleri mamamatiklerin diğer belediyelere örnek olması bekleniyor.

Sokak hayvanlarının sadece soğuk kış aylarında değil her gün bu tür ihtiyaçları olduğunun farkında olan Atakum Belediyesi, gelip geçici ve sadece kısmen bu hayvanlara fayda sağlayacak çalışmalardan ziyade kalıcı çalışmalar hazırlaması vatandaşların dikkatini çekti.

Belediyenin ve Hayvan severlerin mamamatikleri kullanarak sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını sağlaması yine hayvan severlerin memnuniyetini kazandı. Bu tür çalışmaların diğer ilçe belediyelerince de uygulanmasını ve örnek teşkil etmesini isteyen hayvan dostları, “Nasıl ki insanlar için yemek içmek zaruri bir ihtiyaç, bu tüm canlılar ve sokak hayvanları içince öyle. Sadece kış aylarında doğaya bırakılan birkaç torba yiyecek ve yem ile bu çalışmalar olmaz.

Şehir merkezinde yer alan hayvanlar için de bu tür uygulamaların arttırılması gerekli. Bir kısım hayvan sever olarak çoğuna kendi imkânlarımız ile sahip çıkmaya ve duyarlı olmaya çalışıyoruz ama yeterli olamıyoruz. Sokaklara hayvanların su içmesi ve yemek yemesi için bıraktığımız kapları birkaç saat sonra bulamıyorduk ama bu uygulama sayesinde hem hayvanlar nereden besin bulabileceğini biliyor hem de çevrede kötü bir izlenim bırakmıyor.  Samimi yaklaşım ve bu tür kalıcı hizmetler ile gönülleri almak çok önemli. Bu davranışından dolayı Atakum Belediyesine teşekkür ve takdir ediyoruz” memnuniyetlerini ifade ettiler.

Gül Gülsüm GÜNDÜZ

 

adminadmin