Güncel
Giriş Tarihi : 16-06-2019 12:30   Güncelleme : 16-06-2019 12:36

Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Cemil Deveci’yi Yalanladı

Atakum Belediyesinde geçtiğimiz döneme yönelik olarak gündeme gelen et alımı tartışmasının ardından, Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz yazılı bir açıklama yaparak Atakum Belediyesi tarafından servis edilen ‘46 günde 37 ton et’ haberlerini yalanladı.

Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Cemil Deveci’yi Yalanladı

O ETLER 46 GÜNDE DEĞİL, 7 AYDA 9 TESİSTE TÜKETİLDİ

Osman Temiz açıklamasında şunları belirtti;

Atakum Belediyesinde geçtiğimiz döneme yönelik olarak gündeme gelen et alımı tartışmasının ardından, Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz yazılı bir açıklama yaparak, “37 ton et, 46 günde değil 7 ayda tüketilmiştir. Yalı Kafe ve Seyir Tesis gibi 9 tesisimizde kullanılmıştır. Aylık ortalama 3 Milyon TL ciroya sahip bir şirkette, 7 ayda 37 ton et tüketimi normaldir. Ayrıca yine haberlerde yer aldığı şekliyle, şirketimize ait soğuk hava deposu bulunmadığı yönündeki bilgi de yanlıştır. Atakum İmar İnşaat Şirketine bağlı tesislerde toplamda 60 ton kapasiteli 4 adet soğuk hava deposu bulunmaktadır. Bu soğuk hava depoları, şirket demirbaş kayıtlarında mevcuttur” dedi.

Atakum Belediyesinden, geçtiğimiz döneme yönelik olarak açıklanan et faturası tartışmalarının ardından yazılı bir açıklama yapan Atakum İmar İnşaat Şirketi Genel Müdürü Osman Temiz, açıklamasında şu sözlere yer verdi;

Basında ve kamuoyunda yer bulan ’46 günde 37 ton et alımı’ şeklindeki bilgiler, gerçeği yansıtmamaktadır. Söz konusu haberlerde yer alan 37 ton et alımı doğru, ancak bu etlerin kullanıldığı gün sayısı yanlıştır. Belirtildiği gibi et alımı bir buçuk aylık süreçte değil, 7 aylık bir dönemde gerçekleşmiştir. Aralarında Yalı Kafe ve Seyir Tesisi gibi müşteri yoğunluğunun olduğu toplam 9 tesisimizin, 7 ayda 37 ton et tüketmesi normaldir. Hesaplarda yapılan incelemelerimizde, iş ve işlevlerinin tek sorumlusu olduğum Atakum İmar İnşaat Şirketinin söz konusu etlerin teslim alınma, tüketilme süreçlerine dair bir uygunsuzluk bulunmamıştır. Etlerin hangi tarihlerde alındığı, teslim belgeleri ile şirketimiz kayıtlarında mevcuttur. 9 halka açık tesiste, aylık ortalama 5 ton et tüketimi yapılmıştır. Söz konusu etlerin faturaları ise 2018 yılından 4 ayı, 2019 yılından ise 3 ayı kapsamaktadır. Ayrıca yine haberlerde yer aldığı şekliyle, şirketimize ait soğuk hava deposu bulunmadığı yönündeki bilgi de yanlıştır. Atakum İmar İnşaat Şirketine bağlı tesislerde toplamda 60 ton kapasiteli 4 adet soğuk hava deposu bulunmaktadır. Bu soğuk hava depoları, şirket demirbaş kayıtlarında mevcuttur. Yaşanan bilgi kirliliği sebebiyle, basında ve kamuoyunda yanlış anlaşılmaya neden olunmuştur. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

adminadmin