Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-05-2018 13:47   Güncelleme : 21-05-2018 13:47

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Ramazan Sokağı'nda

​2015 yılında Atakum Belediyesi desteğiyle kurulan Samsun Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü, Atakum Türkiş' teki Ramazan Sokağı' nda stand açtı.

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Ramazan Sokağı'nda

İşitme Engelli bireylerin sosyal, kültürel, sportif ve istihdama dayalı çalışmalarını desteklemek amacıyla kurulan kulüp, kuruluşundan kısa bir süre geçmesine rağmen, bölgede en çok duyulan, en çok hizmet üreten ve en çok başarı getiren işitme engelli bireylerle ilgilenen sivil toplum kuruluşu ( STK ) konumuna geldi.

Yapılan çalışmaların temelinde; işitme engelli bireylerin de hayatın içerisinde olduğunu, imkan verilirse bir çok başarıyı getirebileceğini göstermek bulunmaktadır.

Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü, İşaret Dili Öğretmeni ve tercüman Turgay Kurtgözlü  " Derneğimiz bünyesinde 200 işitme engelli üye, 100' ü aşkın sporcu ve 70 gönüllümüz bulunmaktadır.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’nın kulübün kurulması aşamasında kendilerine büyük destek verdiğini ifade ederek teşekkür eden Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Turgay Kurtgözlü, “Atakum adını taşıyacak kulübümüz ile büyük başarılara imza atacağız.

 İnanıyorum ki katılacağımız tüm müsabakalardan Türkiye birinciliklerini Atakum İlçesine getireceğiz. Bir yandan da 2018 Olimpiyatları için hazırlıklarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kulübümüzün kuruluşu aşamasında ve yönetimimizin güçlü olması anlamında ciddi destek verdi. Kendisine bu anlamda teşekkür ediyoruz. Kendisi kulübümüzün manevi başkanıdır” diye konuştu.

İşitme engellilerin sportif alandaki başarılarının daha da artması için hiçbir destekten kaçınmadıklarını ifade eden Başkan Taşçı ise “ İlçemizde kurulan kulübün önemli başarılara imza atacağına olan inancım tamdır. Bu anlamda hiçbir destekten kaçınmıyoruz. Bu sayede sportif alanda ciddi başarılara imza atan işitme engelli sporculara bu başarılarını daha da arttırmaları adına Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübünü çok önemsiyorum. Bizim verdiğimiz desteklerin, müsabakalarda ve ardından da olimpiyatlarda başarı olarak ilçemize döneceğinden eminim.

Saha çalışmalarıyla birlikte, daha çok işitme engelli bireyi derneğimize kazandırarak hizmet ulaştırmayı hedeflemekteyiz." dedi.

Kulüp bünyesinde yapılan bazı çalışmalar ise şöyle:

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı Kursları, Cihaz bağışları, Ücretsiz işaret dili tercümanlığı hizmeti, İŞKUR destekli meslek edindirme kursları, kültürel geziler, bisiklet turları, Erasmus + projeleri, Avrupa Birliği Projeleri, film gösterileri, farkındalık atölyeleri, tanıtım çalışmaları, gönüllülerle faaliyetler.

Kulüp bünyesindeki branşlar:

Voleybol, hentbol, taekwando, badminton, atletizm, bisiklet, bowling, futsal, güreş, tenis, basketbol, masa tenisi, bowling, plajvoleybolu, golf, oryantiring, atıcılık, yüzme, kayak,  judo, karate.

Bu branşlardan yaralanmak isteyenler için gerekli evraklar: kimlik fotokopisi, engelli raporu, aile hekiminden sağlık raporu, 2 adet fotoğraf

Kulübün bazı başarıları:

2015: Bir altın madalya ( güreş ), 2016: Türkiye Şampiyonluğu ve ikincilik, toplamda 4 madalya ( farklı branşlarda ), 2017: 10 Madalya: ( Alt yapı çalışmalarıyla beraber, sportif başarıların artırılması sonucunda; farklı branşlarda, toplam 10 madalya ile 2017 İşitmeEngelliler' de Samsun' un en başarılı spor kulübü.)

Samsun İşitme Engelliler Spor Tarihi' nde, güreş branşında ilk defa Türkiye Şampiyonluğu' nu Samsun iline getirdi. Aynı zamanda, Samsun' da gerçekleşen 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları' na 3 sporcu vermenin haklı gururunu yaşadılar.)

2018 yılında bu başarıların katlanarak devam etmesi bekleniyor.

Kulüp iletişim adresi: Mimar Sinan Mah. 147. Sk. No: 25/ A Atakum- Samsun. Tel: 0543 447 04 93

web:www.atakumduyuyor.org mail: [email protected]

Haber: Oktay ZERRİN- Samsun

İŞARET DİLİ ALFABESİ VİDEOSU: TURGAY KURTGÖZLÜ: 

https://www.facebook.com/tugaykurtgozlu/videos/850454258411132/

adminadmin