Siyaset
Giriş Tarihi : 14-12-2013 19:05   Güncelleme : 14-12-2013 19:05

ATAKUM ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK

Ak Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi İshak Taşçı, YURTKUR Samsun Bölge Müdürlüğü ziyaret ederek, Bölge Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu’nu makamında ziyaret etti.

ATAKUM ÜNİVERSİTE KENTİ OLACAK
ÖĞRENCİLER GÖNÜLLÜ ELÇİDİR

Atakum için üniversite ve dolayısıyla öğrencilerin büyük önem taşıdığını ifade eden İshak Taşçı, “Üniversite şehrimiz için çok önemli. Şehrimiz için böylesine büyük bir öneme sahip bir kurumun Atakum ilçemizde olması ise bizim için ayrıca büyük bir şans. Bu aynı zamanda büyük de bir sorumluluk. YURTKUR bu sorumluluğu büyük bir özveri ve son dönemde yapılan çok önemli hamleler en iyi şekilde yerine getirmektedir. Şehrimize gelen her öğrenci, aslında öğrenimi bitip gittiğinde birer elçi durumuna gelmektedir. Şehrimiz ve Atakum için bu çok önemlidir” diye konuştu.
 
PROJELERİMİZ BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR

Öğrencilere sadece ekonomik ve ticari bir meta gibi bakmanın büyük bir yanlış olacağının altını önemle çizen Taşçı, “Elbette üniversiteler bulundukları bölgeye ciddi katkılar sağlamaktadır. Ancak meseleye sadece maddi bakmak olayı hafife almak anlamına gelir. Ülkemizde birkaç şehir vardır ki bunlar üniversite kentleri olarak anılır. Üniversite ve şehir birbirine ciddi şekilde entegredir. Bu şehirlerde hayata geçen projeler, tesisler, dinlenme, çalışma, konaklama, alışveriş, caddeler öğrenciler özellikle düşünülerek yapılandırılmıştır. Yerel yönetimlere bu noktada büyük görevler düşmektedir. 55de55 Atakum Projelerinin içinde gerek barınma ve gerekse Atakum’a yeni üniversiteler kazandırmak da var” şeklinde konuştu.
 
BİLGİNİN VE EĞİTİMİN MERKEZİ

Önemli bir şehir olmak için önemli işler yapmak gerektiğini ifade İshak Taşçı, “Atakum’a en az iki üniversite daha kazandırmak istiyoruz. İlçemizi, bilginin, eğitimin, araştırmanın, öğrenimin ve öğrencinin merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu alanda da lider bir kent olmak oluşsun istiyoruz. Her projemiz bir diğerini destekler nitelikte hazırlandığı için, sadece bir alanda gelişen değil, her alanda büyüyen bir kent olacağız. Böylesine önemli bir kent için daha azına kimse razı değildir. Sıkıntı ve problemlerinden süratle arınmış, ortak aklı ve birlikte yönetimi en önemli ilkesi olarak benimsemiş bir Atakum için kararlılıkla yürüyoruz” diye konuştu. 
adminadmin