Eğitim
Giriş Tarihi : 09-06-2020 16:04   Güncelleme : 09-06-2020 18:57

Atakum Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun taşınmasına İtiraz Edenler Yalan Üstüne Yalan Konuşuyorlar!

Samsun Atakum ilçesi birkaç gündür bir özel okulunun yerini değiştirilmesine itiraz edenlerin yalanlarıyla yatıp kalkıyor.

Atakum Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu’nun taşınmasına İtiraz Edenler Yalan Üstüne Yalan Konuşuyorlar!

Atakum’daki Zafer Özel Eğitim Meslek Okulu, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 18 km ilerideki Taflan mahallesindeki yeri yerine taşınmak istendi.

Taşınmayla boşalacak binaya ise Atakum’a Bilim ve Sanat Merkezi kazandırılacaktı.

Ne var ki, gerçeği yansıtmayan iddialarla Zafer Özel Eğitim Okulunun yeni ve tam donanımlı binasına taşınması engellenmeye çalışılıyor.

İddiaların en başında ise, özel eğitim okulu öğrencilerin yeni okula gidip gelirken yalan ve kasıtlı bir şekilde sıkıntı yaşayacaklarına yönelik olması ve öğrencilerin servis araçlarına aileleri tarafından bindirilip indirildiği aileleri olmadan çocukları araçlara binemeyeceği yönündeydi.

HOSTESLER REFAKATİNDE TAŞINIYORLAR

Halbuki durum hiç de onların iddia ettikleri yalanlar gibi değildi.

Çünkü, öğrencileri taşıyacakları servis araçlarına aileler de bindiriliyordu ve ailesi yanında olmayan öğrenciler 12 adet servis aracında bulunan hosteslerin refakatinde indirilip bindirilecekti.

YENİ BİNA HER BAKIMDAN İDEAL

Bu okulda eski binasından taşınarak geniş bir arazide, her türlü fiziki donanıma sahip, öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlanan yeni bir binada hizmet vermeye devam edecek.

Okulun özel eğitim öğrencilerine yönelik gerekli olan altyapısı ise en yeni ve en ideal şekilde tasarlanıyor.

Okulun çok amaçlı salonu, geniş derslikleri ve atölyeleri, yemek salonu, kantini, öğretmenler odası, zengin iç mekânları yanında spor aletleri, oturma alanları ile donatılmış çok büyük ve ağaçlar ile çevrili ferah bir bahçesi bulunmakta.

Zafer Özel Eğitim Okulunda eğitim gören öğrenciler kendilerine uygun bir binaya alınırken Atakum’da ikamet eden özel yetenekli öğrencilerinde yeni bir binaya kavuşması hedefleniyor.

Böylece kamu kaynaklarının verimli bir şekilde değerlendirilmesinin ve güçlendirilmesinin yanı sıra, özel eğitime muhtaç olan iki öğrenci gurubuna yönelik nitelikli bir eğitim sunulması hedeflenmiş.

ŞİMDİ SORALIM BAKALIM CEVAP VEREBİLECEKLER Mİ!

Bu açıklamalarla özel eğitim ihtiyacı duyan her iki özellikteki güzide öğrenciler üzerinden yapılmak istenen, öğrencilere fayda sağlamak mı yoksa onlar üzerinden hesap görmek mi?

Ve bu hesap neyin hesabı?

Sırf yeni taşınılacak okula gidip gelmemek, yani yakıt parasından kaçmak için öğrencileri paravan olarak kullanmak hangi eğitim sisteminin hangi ahlakına sığıyor?

Samsun'a  ve  Atakum'a  yeni bir Bilim ve Sanat Merkezi kazandırmak, Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerini daha donanımlı ve eğitimlerine uygun bir eğitim binasına kavuşturmak, ilin eğitim yatırımlarını etkili ve verimli bir şekilde planlanmak hangi akılla rant olarak değerlendirilebilir?

Yapılmak istenen hassas bir konuyu kamuoyunda gerçek dışı bir şekilde gündem yaparak,  asıl kendi siyasi mecralarında zemin ve güç kazanmak mı?

Eğitim bir eğitimci tarafından siyasete alet edilecek kadar basit bir şey midir sizin gözünüzde…?

 

WATSAP VE FACEBOOK GRUPLARI TAM GAZ DEVAM

Okulun taşınmasını engellemek için facebok ve  vatsap gurubu kuranlar haberlerimizdeki iddialara cevap vermek yerine hakaret etmeyi tercih ediyorlar.

Bir tanesi de yazmış ki;

“Lağım medyasındaki yerinizi istikrarlı bir şekilde koruyorsunuz.

Yalan haberlerinizle konunun doğrudan muhattabı olan eğitimcileri asılsız iddialarınızla itham ediyorsunuz.

Bunun adına da basın özgürlüğü diyorsunuz.

Gerçek gazeteciler hapse atılırken sizin gibiler para karşılığında haber yapıyor.

Düzeninizle birlikte batacaksınız. UNUTMADAN, GEZİCİ OLMAK BİR ONURDUR.”

Akasyamhaber’e bu şekilde karalayanlar, maksatlarının eğitim meğitim olmadıklarını da ortaya koymuş oluyorlar.

Düzen müzen….

Bize hakaret edenler yalan yanlış bol keseden atanlardan ideolojik formasyonlarını bir kenara koyarak hakkımızdaki iddialarını doğrulamalarını beklemiyoruz…

Yukarıdaki sorularımıza cevap versinler kafi…

Recep YAZGANRecep YAZGAN