Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-12-2018 09:29   Güncelleme : 05-12-2018 09:29

​Atakum’da anket ile algı operasyonu!

​Atakum’da anket ile algı operasyonu!

AK Parti’den aradıklarını belirterek seçmenlere “Atakum Belediye Başkanı olarak kime görmek istersiniz” anketinin AK Parti Genel Merkezi’nden yaptırılmadığı öğrenildi. Anketinde Samsunlu bir siyasetçi tarafından yaptırıldığı öne sürüldü.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinde siyasi partiler en iyi belediye başkanı adayını göstermek için çalışmalara hız verdi.

Aday adayların içerisinde yapılan değerlendirme neticesinde çalışmalar yapan siyasi partiler, kamuoyu araştırmaları ile en iyi adayı belirlemek için anket yaptırmaya başladı.

ADAY BELİRLEMEK İÇİN ANKET YAPILIYOR

Belediye Başkanı Adayı belirleme sürecinde ki anket çalışmaları ağırlıklı olarak AK Parti tarafından yapılıyor. AK Parti en az 3 anket şirketi ile çalışma yaparak sonuçlara göre belediye başkanı adayını belirliyor. AK Parti tarafından yaptırılan anket sonuçları ise kamuoyu ile paylaşılmıyor.

AK PARTİ’DEN ARIYORUZ

Samsun’un Atakum ilçesinde de AK Parti’den aradıklarını belirterek telefonda anket çalışması yapılıyor. Telefon ile seçmenlere ulaşan anket firması, “Atakum’da hangi isim belediye başkanı olsun” sorusunu yönelterek 3 aday adayı ismini sunuyor. İshak Taşçı, Adem Bektaş ve Oğuzhan Serinkaya isimleri yöneltilen seçmene, içlerinden sadece bir kişinin ismini seçmesi isteniyor.

HAMZA DAĞ UYARMIŞTI

Öte yandan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, aday adayları ve belediye başkanlarına ulaşan bazı kişilerin, "kamuoyu araştırması yapıp AK Parti Genel Merkezi'ne sunduklarını" söyleyerek, menfaat temin ettikleri yönünde duyumlar aldıklarını açıkladı. Bu tip olaylara ilişkin ses kayıtlarının kendilerine ulaştığını belirten Dağ, "Bu konuda bize gelenleri adli makamlarla doğrudan paylaşıyoruz" demişti.

Dağ, yaptığı açıklamada, 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesi kamuoyu araştırması yaptığını iddia eden kişi ve firmaların sayısının arttığını, bu konuda bazı suistimaller yaşandığını belirtmiş ve şöyle devam etmişti;

"Aday adaylarımıza ve belediye başkanlarımıza ulaşan bazı insanların, 'kamuoyu araştırması yapıp AK Parti Genel Merkezi'ne sunduklarını' söyleyerek menfaat temin ettikleri yönünde bazı duyumlar alıyoruz. Aday adaylarımız ve belediye başkanlarımızdan bu tarzda kişilere taviz vermemelerini, bunlarla irtibat içinde olmamalarını, kendilerini arayanlar varsa bunları savcılığa ve AK Parti Genel Merkezi'ne bildirmelerini istiyorum. Bu tip olaylara ilişkin ses kayıtları bize ulaştı. Bu konuda adaletten sapmadan, hakka ve hukuka uygun karar vermeye gayret ediyoruz. Birilerinin bu parti üzerinden menfaat temin etmesine hiçbir şekilde gönlümüz razı değil. Bunlara karşı duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyarız. Bu konuda bize gelenleri adli makamlarla doğrudan paylaşıyoruz."

ALGI OLUŞTURUYORLAR

Atakum Belediye Başkanlığı için AK Parti’den 5 aday adayı olmasına rağmen anket firması sadece 3 kişinin ismini veriyor. Anket sonuçlarından kendi isimlerinin çıkması ile birlikte algı operasyonları başlıyor.

50 BİN LİRAYA YAPTIRILMIŞ

GerçekTaraf.com haber sitesinin edindiği bilgilere göre; Atakum’da telefon ile yaptırılan anketin AK Parti Genel Merkezi tarafından yaptırılmadığı, Samsunlu bir siyasetçi tarafından 50 Bin lira karşılığında, anket firmasına yaptırıldığı iddia edildi.

Kaynak: Okan Çakır / GercekTaraf.com

adminadmin