Samsun Haber
Giriş Tarihi : 21-09-2018 09:02   Güncelleme : 21-09-2018 09:05

Atakum'da Aşure Dağıtıldı

Atakum'da Aşure Dağıtıldı

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Aşure Günü nedeniyle ilçede birçok noktaya kurulan stantları gezerek, Atakumlulara aşure dağıttı.

Aşure Günü nedeniyle Atakum Belediyesi tarafından tramvay duraklarına kurulan stantlarda, Atakumlulara gün boyunca aşure dağıtıldı. Kurulan stantları gezen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, vatandaşlara aşure dağıttı.

Aşure Gününün önemine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü olan bu önemli günde her yıl vatandaşlarımıza aşure dağıtıyoruz.

Bu yıl ilçemizdeki tramvay duraklarına stantlar kurarak vatandaşlarımızı bu en tatlı ortak değerimizi dağıttık. Bu vesileyle bir kez daha Muharrem ayının İslam âlemine, ülkemize, tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyoruz" dedi.

Aşure dağıtımı sırasında yaşlılar ve çocuklarla yakından ilgilenen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, gençlerle de bolca sohbet etti. Çocuklara, kültürel değerlerinin yaşatılması konusunda öğütler veren Başkan Taşçı, "Ülke olarak en önemli güç kaynağımız, birlik ve beraberliğimizdir. Siz

geleceğin büyüklerine bu anlamda büyük görev düşüyor. Kültürel değerlerimizin yaşatılması, bir sonraki nesillere aktarılması görevini bizlerden sizler devralacaksınız" diye konuştu.

adminadmin