Siyaset
Giriş Tarihi : 18-04-2019 11:36   Güncelleme : 18-04-2019 12:15

Atakum’da Seçim Kaybettiren En Büyük Yanlış

İşçi maaşlarının ödenmemesi ve karşı tarafa çalışan unsurlar!

Atakum’da Seçim Kaybettiren En Büyük Yanlış

Samsun’da yerel seçimler sonrasında kaybedilen iki büyük ilçede AK Parti genel merkeze ‘seçimlerin kaybedilmesinin gerekçeleri’ raporlar halinde gönderilmeye başlandı.

Atakum’da AK Parti Belediyesi’nin CHP’ye kaptırılmasının en önemli sebebi olarak mevcut belediye başkanının işçi maaşlarını seçimlere üç ay kala ödememesi olarak gösterildi.

Raporda mevcut belediye başkanının ekonomik durumu bahane ederek seçime üç ay kala işçi maaşlarını ödememesi seçimlerin kaybetmenin en önemli sebebi olarak gösteriliyor.

İşçi maaşlarının ekonomik bahanelere sığınılarak ödenmemesinin seçimi kaybetmede çok önemli etken olduğu belirtilen raporda, ‘işçilerin maaşları bilinci olarak ve AK Parti’ye tepki olsun diye ödenmedi. Seçim kazanılması hedeflenseydi diğer ödemeler tehir edilerek işçi maaşları bir şekilde ödenirdi’ denildi.

Diğer yandan raporda ayrıca, AK Parti içinde karşı tarafa çalışan unsurlardan da bahsedildi.

Raporda, ‘Atakum’da seçimler çok az farkla kaybedildi. Seçim gecesi AK Parti içinde seçimin kazanılmasını istemeyen unsurlar kendi grubunu telefonlarla yönlendirerek karşı tarafın desteklenmesini sağladı. Seçim gecesi yaşanan telefon trafiği hem anketlerin tersi bir sonucun ortaya çıkmasına sebep oldu hem de ihanetin boyutlarını ortaya koydu’ denildi.

adminadmin