Güncel
Giriş Tarihi : 15-01-2020 13:21   Güncelleme : 15-01-2020 13:25

Atakumlular Çöpten Şikâyetçi!

Şikayet Var internet sitesine Atakum Belediyesinin çöp hizmeti hakkında yüzlerce şikayetler yağıyor.

Atakumlular Çöpten Şikâyetçi!

Her defasında 'Temizlik konusunda çok hassasız' diyen CHP'li Başkan Cemil Deveci'nin yönettiği Atakum Belediyesine internet ortamında yüzlerce şikayet yağıyor.

Şikayet Var isimli siteye şikayetlerini ileten Atakumlular ilçe de oluşan çöp yığınlarından duydukları sıkıntıyı dile getirirken, 'Çöplük içinde yaşıyoruz' diyerek Deveci ve yönetimine ateş püskürüyorlar.

Göreve geldiği 31 Mart yerel seçimlerinin ardından eski yönetimi suçlamaktan başka gözle görülür bir icraatı bulunmayan CHP'li Cemil Deveci'nin yönettiği Atakum Belediyesi çöp toplama işinde de sınıfta kaldı.

Önceki Başkan İshak Taşçı döneminde aylık 650 Bin TL'ye yapılan çöp toplama hizmeti 4734 sayılı kamu ihale kanununun 21-b maddesine göre pazarlık usulü ile kanuna aykırı bir ihaleyle Amasya merkezli bir firmaya aylık 1 Milyon 150 bin TL'ye verilmişti.

Yaklaşık 500 bin TL belediyenin kasasından fazla para verilmesine rağmen Atakum ilçesinde oluşan çöp yığınları ve çevresine yaydığı pis kokular ilçedeki vatandaşları adeta canından bezdirdi.

Türkiye genelinde milyonlarca takipçisi bulunan Şikayet Var isimli şikayet portalına Atakum Belediyesinin çöp toplama işiyle ilgili adeta şikayet yağıyor.

Günlük 160 ton çöp rezervi olduğu bilinen Atakum ilçesinde vatandaşların şikayetlerine kulak tıkayan Deveci bakın Atakum Belediyesi Meclisi Kasım ayı toplantısında bu konuyla ilgili neler söylemişti;

"Temizliği sürdürdüğümüz şirketle ilgili pek çok şikayet alıyorduk. Hem araçlar eskiydi hem de sayısı yetersizdi. Şimdi gireceğimiz ihaleyle hem araç sayısı artacak hem de şikayetlerin önüne geçecek sıfır veya sıfıra yakın, yeni teknolojiye sahip araçlarla temizlik hizmetini yürüteceğiz. Daha önce 14 araç vardı, şimdi en tasarruflu haliyle 22 aracımız olacak''

Recep YAZGANRecep YAZGAN