Samsun Haber
Giriş Tarihi : 31-12-2019 10:25   Güncelleme : 31-12-2019 10:25

Atakum’un hukukçu Başkanı Cemil Deveci’nin yeğenine kurdurduğu Kültür Sanat Şirketiyle Belediyeden 4 ayda 260 bin TL çalmışlar!

Atakum İmar İnşaat AŞ bünyesinden alınarak Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin yeğenine kurdurduğu Atakum Kültür Sanat A.Ş'e devredilen büfe, çay ocağı, sosyal tesis, hamam, parke taşı üretim tesisi, kafeterya gibi tesislerde büyük yolsuzluklar ortaya çıktı.

Atakum’un hukukçu Başkanı Cemil Deveci’nin yeğenine kurdurduğu Kültür Sanat Şirketiyle Belediyeden 4 ayda 260 bin TL çalmışlar!

Atakum Kültür Sanat A.Ş'e ait Seyir Terası Tesisinde Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarından şirket çalışanları tarafından 260 Bin TL zimmete geçirildi.

Olay Atakum İmar İnşaat AŞ tarafından işletmesi yapılan aralarında Atakum Belediyesi Seyir Terasının Atakum Kültür Sanat AŞ’ye usulsüz bir şekilde devredilmesinden sonra Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarının hesaplarının incelenmesiyle ortaya çıktı.

Atakum Seyir Terasında kullanılan Kasa takip programındaki satış rakamlarıyla kasa toplamlarındaki tutarsızlıklar listelenerek tespit edildi.

Yolsuzluk ve usulsüzlük tespitleri Kasım ayında Atakum İmar İnşaat AŞ tarafından yapılan suç duyurusuna eklenerek konunun araştırılması istemiyle için Savcılığa teslim edildi.

BÜTÜN İŞLETMELERİN 6 AYLIK İNCELEMESİNİN YAPILMASI GEREKİYOR

Yapılan şikayette, dört ay içinde yapılan zimmete geçirme işlemlerinin delillerinin karartılması için geçmiş döneme ait düzeltme kayıtları yapılması için uzman çağrıldığı da kaydediliyor.

Atakum Kültür Sanat AŞ’nin Atakum Belediyesi’nin 6. Katındaki serverlerinde kayıtlı ve bugüne kadar yok edilmiş olma ihtimali olan Seyir Terasından zimmete para geçirme işleminin aylara göre dağılımı;

Temmuz    2019          55.584.50

Ağustos     2019          70.720.50

Eylül           2019          59.632.00

Ekim          2019          73.014.51

Toplam:                       259.231.51

Atakum İmar İnşaat AŞ tarafından tespit edilen yolsuzluk ve usulsüzlüklerin Kasım ve Aralık ayında da devam edip etmediğinin ve hangi işletmelerden ne kadar zimmete geçirildiğinin tespiti kasa programının şifrelerinin değiştirilmesinden dolayı tespit edilemedi. 

adminadmin