Güncel
Giriş Tarihi : 19-08-2015 19:00   Güncelleme : 19-08-2015 19:00

Atık Su Arıtma ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi

BARTIN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Bartın'da yapılacak Atık Su Arıtma ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi'ne ilişkin, "Bin 700 metrelik derin deniz deşarjı yapılması ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak" dedi

Atık Su Arıtma ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi

BARTIN (AA) - Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Avrupa Birliği Yatırımları Dairesi Başkanı Ferruh Parmaksız, Bartın'da yapılacak Atık Su Arıtma ve İnkumu Derin Deniz Deşarjı Projesi'ne ilişkin, "Bin 700 metrelik derin deniz deşarjı yapılması ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak" dedi.  

Belediye Başkanı Cemal Akın ile 30 Haziran itibarıyla başlatılan 17 milyon avroluk projenin yürütüleceği Dallıca köyünde incelemelerde bulanan Parmaksız, arıtma tesisiyle halk sağlığının korunacağını, doğa, deniz ve ırmak kirliliğinin azaltılacağını söyledi. 

İnkumu sahilinin bölgenin en önemli yerlerinden birisi olduğuna dikkati çeken Parmaksız, "Orada da bin 700 metrelik derin deniz deşarjı ve ön arıtma yapılması suretiyle günlük 20-30 bin turistimizin daha temiz sularda yüzmesi sağlanacak. Projenin ardından kentin içme suyu projesini yapacağız" diye konuştu. 

Ferruh Parmaksız, proje hakkında şu bilgileri verdi:

"Projenin içinde yaklaşık 800 bin avroluk mal temini var. Tabi bu projede AB fonlarından yararlanılacak. AB fonlarından yararlanabilmede en önemli şey, takip, vizyon sahibi, kısa, orta ve uzun vadeli plan yapabilen idarecilerin olmasıdır. Bu fonların belirli zaman içinde harcanması lazım, harcanmazsa Brüksel'e geri dönüyor. Bu kapsamda da Belediye Başkanımız ve belediyedeki arkadaşlarımızın bizimle uyum içerisinde çalışması son derece önemliydi. Bu vesileyle Sayın Akın'a teşekkür etmek istiyorum."

Belediye Başkanı Akın da kentteki kanalizasyonun ırmağa aktığını, göreve geldiklerinde ilgili bakanlıkla çalışma yürüttüklerini aktardı.

İnkumu sahilinde kanalizasyonların vidanjörle çekildiğini belirten Akın, "Allah nasip ederse inşaat yasağının kalkmasıyla 16 Ekim'de kazmayı vuracağız ve bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

adminadmin