Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 14-09-2017 09:56   Güncelleme : 14-09-2017 09:56

Av mevsimi - Kongre Zamanı

Bir değirmendir siyaset. Hele de iktidar partisinde yapılıyorsa…

Av mevsimi - Kongre Zamanı

Siyasete hevesli, özellikle de AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyütüp geliştirdiği partide ve onun “Siyasetin sığınacağı tek liman ahlaktır” düsturuna bağlı olarak siyaset yapmak isteyen mefkûreci gençliğimizi kongre salonlarında heba ediyoruz.

Samsun Terme’de geçen Pazar yapılan AK Parti İlçe Kongresi Türkiye’ye gündem oldu.

Mevcut ilçe başkanının karşısına ikinci bir liste ile aday olmak isteyen parti üyesi, Genel Merkez’in kararı; “tek liste olacak, kongreye giren diğer listeler kabul edilmeyecek” denilerek geri çevrildi.

Kongre salonunda yeni adayın listesindekilerle mevcut adayın listesindekiler arasında kavga çıktı.

Soru şu; iki AK Parti adayı birbirine düşürecek ‘tek liste’ kararını kim ve neden aldı.

Neden iki listenin yarışması ve çıkan sonuca göre bir ilçe başkanının koltuğa oturması bu kadar rahatsız edici ve tahammül edilemez hale getirildi.

Eskiden AK Parti’de seçimler çok adaylı olmuyor muydu?

Ya da AK Parti’de genel merkezin adayın karşısına başka bir liste çıkıp seçimi kazanmıyor muydu?

Şimdi ne oldu da ikinci liste şu veya bu sebeplerle kabul edilmedi.

Bütün bunlara OHAL durumu sebep gösteriliyorsa ve kongrede üst düzey bir siyasetçinin dil ucuyla söylediği gibi, “ikinci listede FETÖ ararım” deniliyorsa durum daha da vahim demektir.

AK Parti’nin sözcüleri her fırsatta “Parti’de FETÖ’cü yok hepsini ayıkladık” diyor olmasına rağmen iki adaylı kongrelere FETÖ şaibesiyle izin verilmiyorsa nerede bir sıkıntı var oraya el atılması gerekmiyor mu?

Terme’de ikinci listenin kabul edilmemesinin sebebi, ilçe yönetim yedek listesinin 10 olması gerekirken 20 yazılmasıymış.

Kongre Divan Başkanı ve Samsun İl koordinatörü AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, listenin kabul olmama gerekçesini açıklarken MKYK kararı olduğunu ifade etmiş.

Fakat AK Partimizin resmi internet sitesinde yer alan tüzüğün ilgili 32. Maddesi “İlçe yönetim kurulu, ilçe kongresi tarafından gizli oyla seçilen ve ilçe başkanı dahil, en az 7, en fazla 30 üyeden oluşur. Kongrede asıl üye sayısı kadar yedek üye seçimi yapılır” diyor.

Bir de şu, divanda oturanlardan birisi ikinci liste sahibi belediye meclis üyesi olmasını fırsat kabul ederek “listeden olmazsa, meclis üyeliğinden kabul etmeyeceğim, rahat olun.” diye bir cümle sarf etmiş.

Vahamete bakar mısınız?

Evet, bir değirmendir siyaset….

Hele de iktidar partisinde yapılıyorsa…

Siyasete hevesli mefkûreci gençliğimizi kongre salonlarında öğütüyoruz.

Peki bunları Reis görmüyor mu?

Reis hangi birini görsün, hangi birine yetişsin?

Kelimenin tam anlamıyla, dünyanın meseleleri, dünyanın sıkıntıları adamın omzunda hangi birine kafa yorsun?

“Genel Merkez iki aday çıkmasına müsaade etmiyor” denilerek listesi kabul edilmeyen ilçe başkan adayına “YSK’ya itiraz et, mahkemeye git” denildiğince verdiği cevap;

“İtiraz edebilir, Mahkemeye gidebilir, istifa da edebiliriz Fakat bunlar partimize zarar verir. Biz Reis’i seviyoruz!”

Recep YAZGANRecep YAZGAN