Dünya
Giriş Tarihi : 19-06-2017 09:53   Güncelleme : 19-06-2017 09:53

Avrupa birliği, google'a savaş açtı!

Avrupa Birliği'nin aldığı karar Google'ı bir hayli sıkıntıya sokacak gibi görünüyor. Çünkü Google'ın arama sonuçlarını suistimal etmesi yüzünden dava açılabilir.

Avrupa birliği, google'a savaş açtı!

Önümüzdeki birkaç hafta boyunca Avrupa Birliği ile Google arasında yaşanacak yasal savaşa tanıklık edeceğimiz artık kesin gibi. Çünkü AB'nin yaptığı açıklamayla Google'ın arama sonuçlarını suistimal etmesi sebebiyle 1 milyar euro'luk bir ceza kesileceği belirtildi.

Akıllı telefon piyasasında Android ile iOS'un çekişmesi tüm hızıyla sürerken, ABD topraklarında...

Google arama sonuçlarına müdahale mi ediyor?

Avrupa Komisyonu ya da Google şimdilik konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmasa da, eğer gelen bilgiler doğruysa önümüzdeki birkaç yıl boyunca çözülemeyecek bir yasal sürecin başlayacağını söylemek mümkün.

Avrupa Birliği'ne göre Google, Avrupa'nın bir numaralı arama motoru olmasını suistimal ediyor. Özellikle de ürün fiyatları hakkında yapılan aramaları Google'ın kendi isteklerine göre yönlendirdiği ve istediği perakendecileri öne çıkardığı iddia ediliyor.

Eğer bu iddialarda Google suçlu bulunursa, Avrupa Birliği'ne geçtiğimiz yıl elde ettiği gelirin yüzde 10'unu vermek durumunda kalacak. Google'ın geçtiğimiz yıl 90 milyar dolar kazandığını düşünecek olursak, alabilecekleri cezanın da 9 milyar dolar civarına kadar yükselebilmesi mümkün.

Avrupa Birliği ayrıca arama sonuçlarının dışında Android platformunda öne çıkarılan uygulamalar ve önceden yüklü gelen uygulamaların seçilmesi konusunda da inceleme başlatıldığını açıkladı.

SDN - ShiftDelete.Net

adminadmin