Siyaset
Giriş Tarihi : 27-04-2017 10:14   Güncelleme : 27-04-2017 10:14

Avrupa “One munite”ten beri Erdoğan’a Düşman!

Avrupa Birliği eski Bakanı Bağış, AKPM’nin skandal “Denetim” kararında Türk ve Erdoğan karşıtlığının, Büyük Türkiye korkusunun etkili olduğunu vurguladı. Bağış, Avrupa’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Davos’taki “One munite” çıkışından beri düşman olduğu tespitini yaptı.

Avrupa “One munite”ten beri Erdoğan’a Düşman!

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi, önceki gün Türkiye için 2004 yılında kaldırılan siyasi denetim için yeniden karar alarak alenen haçlı zihniyetini ortaya koymuş, Türkiye’ye düşmanlığını ilan etmişti. AKPM’ye tepkiler sürerken Avrupa Birliği eski Bakanı Egemen Bağış, yaşanan süreci, AKPM’nin maskesinin düştüğü karardaki etkenleri Diriliş Postası’na değerlendirdi.

FAŞİZMDE SINIR TANIMADILAR

16 Nisan referandumu kampanyası sürecinde Avrupa’nın Türkiye’ye karşı sergilediği faşist tavırlara atıfta bulunan Egemen Bağış, AKPM’nin kararının bir siyasi operasyon olduğunu, Türkiye’nin güçlenmesinin bazı odakları korkuttuğunun tespitini yaparak, “Referandum sürecinin başlamasıyla birlikte Avrupa’daki birçok ülkenin Türkiye’ye olan tavırlarını iyi değerlendirmek lazım. Referandum kampanyası boyunca bir sürü engeller ortaya koydular, Cumhurbaşkanımız video konferansla oradaki vatandaşlarımıza seslemesini engellemeye kalktılar, bakanlarımızın uçuş izinlerini iptal etmeye kalktılar, bir bayan bakanımız dört saat aracında adeta rehin tutar gibi mahsur bıraktılar” dedi ve şöyle devam etti:

RESMEN AKIL TUTULMASI

“AKPM’nin kararı tamamen bir akıl tutulması içerisinde olduklarını göstergesi. Türkiye’nin kalkınmasına, istikrara kavuşmasına, büyümesine, zenginleşmesini kabullenmeyen zihniyetin ortaya koyduğu bir tavırdır. Biz şunu kabul etmek zorundayız haklı olmak yetmiyor güçlü olmak lazım, bunun için daha da kenetlenmeli, ekonomiyi büyütmeli ve ülkemizin potansiyelini daha geliştirmeliyiz. Biz güçlendikçe onlar saygı duymayı öğrenecekler.”

AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR

AKPM’nin aldığı kararda 16 Nisan’daki hezimetinde etkili olduğunu ancak Erdoğan ve Türk düşmanlığından dolayı 13 yılın tek kalemde heba edildiğini dile getiren Bağış, “2009’daki ‘One minute’ çıkışımızdan bu yana devam eden bir akıl tutulmasının, bir Tayyip Erdoğan karşıtlığının, bir Türkiye düşmanlığının tezahürünün devamı olarak değerlendiriyorum. Bu süreçte onlara, bizim kendi istediklerimize bakıp güçlenmemiz gerekiyor. Avrupa Türkiye için önemli bir partnerdir, önemli bir ticaret ortağıdır ama aynı zamanda Türkiye de onlar için çok önemlidir. Türkiye’yi kaybetmek Avrupa’daki şuanda akıl tutulması yaşayan siyasiler için de çok kritik bir süreçtir. Bu konuda herkes aklını başına toplaması gerekiyor” diye konuştu.

FETÖ’NÜN DE PARMAĞI VAR

AKPM’nin imza attığı skandalda terörü destekleyen lobinin ve Türkiye’ye karşı kalama kampanyası yapan FETÖ’nün de parmağının bulunduğunu ifade eder Egemen Bağış, Türkiye’yi doğru tanıtmanın önemine vurgulayarak “Avrupa’da şu an Türkiye karşıtı lobiler aleyhimizde çalımlar yürütüyor, bir de 15 Temmuzda yaşadığımız bir süreç var. 15 Temmuz’da bizim Meclisimiz bombalandı. Ancak Avrupa’da Türkiye’ye destek vermek yerine Türkiye’yi kötüleyen oluşumla karşı karşıyayız. Türkiye’nin aleyhine her yerde çalışıyorlar. Kararda FETÖ’nün de etkisi var.

Çünkü bunlar tamamen millet düşmanlığı yapmaya, Türkiye’yi zayıf göstermeyi, Türkiye’yi olmadığı bir algıyla göstermeye çalışmaktadırlar. Bu yüzden bizim de onlardan daha da aktif bir şekilde etkili bir çalışma ortaya koymamız ve Türkiye’deki gerçekleri bütün dostlarımızla paylaşmamız gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu…

Sabri İşbilen / Diriliş Postası

adminadmin