Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-02-2019 10:32   Güncelleme : 27-02-2019 10:32

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası Samsun'un Ev Sahipliğinde Başladı!

Samsun Valisi Osman Kaymak, 19 Mayıs 1919'un 100. yılı etkinlikleri kapsamında İlkadım Okçuluk Salonu'nda düzenlenen Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nın açılış seremonisine katıldı.

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası Samsun'un Ev Sahipliğinde Başladı!

26 Şubat-02 Mart 2019 tarihleri arasında 25 ülkeden 185 sporcunun katılımıyla İlkadım Okçuluk Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nın açılış töreni öncesi organizasyona katılan ülkelerin sporcuları tarafından geçit töreni yapıldı.  

Seremoninin açılış konuşmasını yapan Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, '26 Şubat-02 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'na hoş geldiniz. Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı olarak hepinizi en içten saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından yapılan bu güzel salon ilk kez bir uluslararası şampiyonasına ev sahipliği yapıyor. Misafirlerimizin Samsun’da güzel vakit geçireceğini ve geleneksel Türk konuk severliğinin en önemli örneklerini göreceklerini ümit ediyorum. Bu şampiyonanın burada gerçekleşmesine çok büyük katkısı olan başta Sayın Valimize ve emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Katılımlarınız için hepinize çok teşekkür ediyor, tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Samsun Valisi Osman Kaymak yaptığı konuşmasında, "Dünya Okçuluk Avrupa Federasyonu'nun düzenlediği Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası’na hoş geldiniz. Avrupa Federasyonunun düzenlediği en önemli organizasyonlardan birinde sizleri burada ağırlıyor olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz.

26 Şubat-02 Mart tarihleri arasında 5 gün misafirimiz olacaksınız. Burada kalacağınız süre içerisinde ülkemizin bundan önce ev sahipliği yaptığı her spor organizasyonun da olduğu gibi, Türkiye okçuluk ailesinin güzel sahipliğinin yanında, Türk misafirperverliğinin de en güzel örneklerini göreceksiniz.

Sevgili sporcular, çok kıymetli okçuluk ailesi; Türkiye'de bulunuyor olmanızın yanı sıra Samsun’da olmanız da ayrıca önemlidir. Çünkü Samsun Avrupa ve Dünya okçuluğundaki grafiği hızlı bir şekilde yükselmekte olan Türkiye’nin özel ve güzel bir şehridir. Samsun okçuluk sporu için de çok önemlidir. Samsun ülkemizi olimpiyatlarda temsil etmiş sporcuların yetiştiği önemli bir şehirdir. Ayrıca Samsun yetiştirdiği sporcuların yanı sıra ev sahipliği yaptığı spor organizasyonları ile de bir spor kentidir.

29-30 Eylül 2018 tarihlerinde Dünya Okçuluk Finallerine de Samsun olarak ev sahipliği yaptık. Ancak bu şampiyonanın farklı bir yönü daha var. Bu şampiyona özellikleri itibari ile Avrupa’da tek, dünyanın ise sayılı salonlarından birinde yapılıyor olması yönü ile de bizim için çok önemlidir. Aynı zamanda bu ülkemizin okçuluk sporuna vermiş olduğu önemin de bir göstergesidir. Bunun bizim için olduğu kadar Avrupa ve Dünya okçuluğu içinde önemli olduğunu biliyor ve önemsiyoruz.

Avrupa’nın 25 ülkesinden gelmiş olan 185 misafir sporcuya ve bu şampiyonada ülkemizi temsil edecek olan 24 milli sporcumuza başarılar diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.” dedi.

adminadmin