Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 08-07-2020 13:29   Güncelleme : 08-07-2020 13:29

Avukatları Kabul Eden İlk Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan

Avukatları Kabul Eden İlk Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan

Geç oldu ama bir madde daha ekler misiniz?

Madde: “Baro seçimlerinde milletvekili seçimlerinde uygulanan (her kesimin temsilini sağlayacak.) Nispi temsil çoğulculuk sistemi uygulanır.”

 

Avukatların meslek örgütü Barolar onun üst kurumu Türkiye Barolar Birliğidir. Avukatlık yasasının değiştirilmesi doğal mecra-ı dışında son bir iki aylık tartışmaların akabinde aniden olmuş gibi yansıtılıyor insanlara. Fakat doğru olan bu değil. Bu siyasi mülaza ile iş tutan bir kısmın algı oyunu sadece. Barolarda ki eskimişlik ihtiyaca cevap veremezlik çok uzun zamandır herkes tarafından bilinmektedir. Buna rağmen Baroların bunu düzeltme yönde herhangi bir çalışması olmamıştır.

 

Meclis de kanun aşamasına geçirilince garip bir şekilde akıllarına gelmiş yine her zaman ki gibi suçlamalar, doz arttırılıp Meclisi cezaevine benzetmelere kadar gidilmiştir.

Bu aşamaya gelinene kadar Barolara rağmen ellerinden geleni yapıp görüşlerini gerek sosyal medyada paylaşan gerekse yazılı olarak barolara ileten, bu yönde girişimlerde bulunan meslektaşlarımız da olmuştur onlar ayrı.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN