Güncel
Giriş Tarihi : 07-01-2019 10:40   Güncelleme : 07-01-2019 10:40

Ayasofya’da bale rezaleti!

Leyla Alaton’un sosyal medya paylaşımıyla ortaya çıkan “Ayasofya’da dans eden balerin” fotoğrafının kara provokasyon olduğu ortaya çıktı.

Ayasofya’da bale rezaleti!

‘Ziyaretçi olarak’ camiye giren kadının bakım yapılan bölümde ‘spagat’ hareketi yaparken fotoğraflanmasının önceden planlanmış organize bir eylem olduğu öğrenildi.

31 Mart 2019’daki Yerel Seçimler yaklaşırken, toplumda fay hatları oluşturmak isteyen bir grup, AK Parti’yi milletin gözünde zayıflatmak için kirli hesaplar içine girdi. Organize bir ekip Ayasofya Camii’ne ‘ziyaretçi’ olarak girerek, bale yapan kız fotoğrafı çekerek, bunu da sosyal medya üzerinden servis etti. ‘İşte AK Parti… Camileri bale salonuna çevirdiler’ şeklinde kara propaganda yürüten grup hakkında hızlıca inceleme başlatıldı. Ayasofya Camii’nde dans eden balerin fotoğrafıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da, “Ayasofya manevi değerleri yüksek bir yer… Hassas olmak lazım” açıklamasında bulundu. Büyük tepkilere yol açan olay hakkında Bakan Ersoy, “Gerekenlerin yapılacağını” söylemek ile yetindi.

BİR KARE PROVOKASYON

Sosyal medyada önceki gün paylaşılan Ayasofya Camii’nde dans eden birinin fotoğrafı üzerine Kültür ve Turizm Bakanı, “Güvenlik kayıtlarını izledim. Münferit bir hareket gibi duruyor. Ama Ayasofya manevi değerleri yüksek bir yer… Hassas olmak gerekiyor. Herkesin dikkatli olması lazım. İşin içinde ne olduğunu yakında anlayacağız. Bir daha böyle bir şey olmaması için gerekli önlemleri de alacağız. Bununla ilgili kararları açıklayacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Leyla Alaton’un iş kadınları ile Ayasofya’ya yaptığı gezi esnasında çekildiği ortaya çıkan fotoğrafta, çirkin bir provokasyon kendini deşifre ediyor.

Kamera kayıtları bir kişinin spagat hareketi yaparak, olay yerinden kaçarak uzaklaşmasını gösterirken karanlık ellerin, Yerel Seçim öncesi her fırsatı kirli hesaplarına nasıl alet ettikleri bir kere daha ortaya çıkıyor.

adminadmin