Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 13-07-2020 14:46   Güncelleme : 13-07-2020 14:46

Ayasofya’nın Açılışı Yeni Bir Diriliştir

Ayasofya’nın Açılışı Yeni Bir Diriliştir

Malumunuz İslam dünyasının şahsı manevisi ülkemizde uyutulmuş vaziyette, onun içindir ki Üstat Bediüzaaman “ben Mekke Medine’de dünyaya gelseydim yine Türkiye’ye gelirdim” demiştir.

1453 yılında İstanbul fethedilince o zamanın parasıyla 55 BİN Dukka ödenerek Fatih Sultan Mehmet Han tarafından satın alınan Ayasofya Kılıç hakkı olarak Camiye dönüştürülmüştür. Hükümetin Bakanlar Kurulu Kararıyla 1934 yılında müzeye çevrilmiş ve sanki “Rahat olun, 1453 ruhunu esir alıyoruz, buralarda İslam’ı müzeleştirdik, artık hükmü geçersizdir” dercesine birilerinin gönlü hoş edilmiştir.

Bu kadar önemli olmasaydı üstat Bediüzzaman dönemin başbakanlarından Adnan Menderes’e önemli iki talepte bulununca biri Rislayei Nurun serbest bırakılması diğer ise Ayasofya’nın cami olarak tekrar açılması der miydi? Risleler ila halkımız taklidi imandan tahkiki imana geçecekti, Ayasofya’nın açılışı ise buralarda 1453 ruhu oluşturan İslam’ın hükmü geçerlidir mesajı verilecekti.

1977 yılında rahmetli Erbakan “Ayasofya bir gün açılacak/açılmalıdır” diye miting yaparken sabırla metanetle uğraş veren o ruh 15 Temmuz kıyamında ayağa kalktı ve bu gün semeresini verdi, veriyor.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN