Köşe Yazıları
Giriş Tarihi : 07-04-2020 13:10   Güncelleme : 07-04-2020 13:10

Aynı Derdin Duacılarıyız

Aynı Derdin Duacılarıyız

Hiç olmadığımız kadar eşitiz şimdilerde. Korkularımız, endişelerimiz, tedbirler ve tavsiyeler eşit… Dünya; tüm kutuplaşmaları, siyaseti, ırkçılıkğı, ideolojileri bir tarafa bırakıp insan sağlığının devamı için aynı düşmanla savaşıyor.

 

İnsanın varoluş gerçeğinde; acının, korkunun, endişenin ve kaybetmenin dili tüm toplumlarda aynı olmalı. Şimdi bu küresel salgın tüm duyguların yönünü din, dil, ırk, toplum ayırmadan bir noktada birleştiriyor… her şeyde olduğu gibi dengede de aynı olmamızı, özde ve sözde de bir olmamızın gerektiğinin mesajlarını verdiriyor. Kendini koru, sevdiklerini koru, aileni koru, dahası dünyanı koru.

 

Hemen herkes elle tutulmaz gözle görülmez olduğu halde tüm dünyayı dize getiren virüsün sebebini sorguluyor, dahası somut bir suçlu arıyor.

 

Ne kadar farkındayız bilmiyorum ama küresel salgın sebebiyle sanki görünmez bir kudret, kısa bir sürede, bizde dahil tüm dünyada insanlığa karşı kötü emeller besleyenlerin dikkatlerini kendi üzerine celbederken, kendi güvenliklerini korumaya sevk ediyor. Allahualem inanıyorum ki, bin musibetin yönünü bir rahmet değiştirebilir. Yeter ki biz hakkikatten yana olalım.

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Recep YAZGANRecep YAZGAN