Kent Kültürü
Giriş Tarihi : 14-07-2014 11:31   Güncelleme : 14-07-2014 11:31

AYVACIK İHL HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE YÜKSELİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle başlatılan Ayvacık İmam Hatip Lisesi'nin inşaatı, hayırseverlerin yardımlarıyla hızla yükseliyor

AYVACIK İHL HAYIRSEVERLERİN DESTEĞİYLE YÜKSELİYOR

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'in girişimleriyle Ayvacık İlçesin'de yapımına başlanan 18 derslikli İmam Hatip Lisesi, hızla yükseliyor. Okul inşaatında incelemelerde bulunan Demir, hayırseverlerin desteğiyle okulun kaba inşaatının yakında tamamlanacağını söyledi.

 

İNŞAATTA İNCELEMELERDE BULUNDU

Milletvekili Demir, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanı Kadir Kızılkan, Ayvacık İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Enver Yürük ve partililerle birlikte okul inşaatında incelemelerde bulundu. Müteahhit Erdoğan Tozmaz'dan bilgiler alan Demir, daha önce yaptığı ziyaretten sonra inşaatın hızla yükseldiğini söyledi. Okulun hayırseverlerin katkılarıyla yükseldiğini belirten Demir, "Ayvacık'ta ihtiyaç duyulan okulun yapılması için kurulan derneğimize yapılan bağışlarla, inşaat tamamlanıyor. En son yaptığım ziyaretin üzerinden kısa bir zaman geçmesine rağmen okul inşaatının hızla yükseldiğini gördüm" dedi.

 

YAPILAN BAĞIŞLAR ÖNEMLİ

Her şeyin gelip geçici olduğunu söyleyen Milletvekili Demir, "Bu dünyadaki her şey burada kalacak. İnsan ömrünü tamamlayıp ahirete göç ettiğinde, bu eserlere yapılan yardımlarla amel defterleri açık kalacak. Bunun için Allah kelamının öğretileceği, Kur'an-ı Kerim'in okunmasına ve iyi nesil yetişmesine vesile olacak bu tür okullara yapılan bağışlar çok önemli. Ayvacık'ta inşaata başlandı, fakat buranın yapılması için sadece Ayvacık'tan değil, Türkiye'nin çeşitli yerlerinden bağışlar alınıyor. Parası olan para, inşaat malzemesi olan malzeme bağışlayarak bu okul tamamlanıyor" diye konuştu.

 

ÇAĞATAY KILIÇ'A TEŞEKKÜR

Milletvekili Demir, okulun yapımına küçük büyük katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür ederek, "Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'a da ayrıca teşekkür ediyorum. İnşaatın tamamlanabilmesi için her türlü desteğe hazır olduğu ifade etmiştir. Bu hassasiyetinden dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi.

 

AYVACIK YAZ 3072’YE GÖNDER

Ayvacık İmam Hatip Lisesi Yaptırma, Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Enver Yürük de, okulun yapımı için kendilerine her konuda destek olan Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e teşekkür ederek, isteyenlerin banka hesap numaralarına, isteyenlerin de cep telefonları aracılığıyla tüm operatörlerden Ayvacık yazıp 3072'ye göndererek, 5 TL katkıda bulunabileceğini söyledi.

 

adminadmin