Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-08-2019 09:23   Güncelleme : 01-08-2019 09:23

Ayvacık Kaymakamlığı’ndan Cevap geldi!

Ayvacık Sosyal Yardımlaşma Vakfında Fakirin Parası İle Kaymakamın şoför ve sekreter maaşı ödeniyor ve geçici personel alımları gizli yapılıyor başlıklı haberimizde sorduğumuz sorulara Ayvacık Kaymakam Vekili Orhan Ayaz tarafından cevap verildi.

Ayvacık Kaymakamlığı’ndan Cevap geldi!

Ayvacık Kaymakam Vekili Orhan Ayaz’ın Ayvacık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfında Fakirin Parası İle Kaymakamın şoför ve sekreter maaşı ödeniyor, geçici personel alımları gizli yapılıyor haberimizdeki sorulara verdiği cevaplar şöyle;

Soru 1: Gizli saklı yapılan 6 aylık geçici personel alımına kaç kişi başvuru yaptı ve işe alınanların isimleri nelerdir? Sadece haberdar edilen ve önceden işe alınacağı belirlenmiş olan kişiler mi başvurdu?

 Ayvacık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından İŞKUR’a kurum dışı işçi alımı ilanları bölümünde Vakıfta Yardımcı Hizmetler bölümünde 6 ay süreli çalıştırılmak üzere 2 kadın personel alınacağı, başvuruların 26.07.2019-30.07.2019 tarihleri arasında bizzat Vakıfa yapılacağı bildirilmesine rağmen işe alımla ilgili olarak ilan süresi içerisinde herhangi bir başvuru olmadığından işçi alımı yapılmamıştır.

Soru 2: 6 Ay süreyle çalıştırılmak için yapılan personel alımı neden halka ilan edilmedi? Kimin başvurması istenildi veya kimlerin başvurmaması istenildi. Liyakat mı önemli torpili olan mı?

Söz konusu ilan İŞKUR ilan sitesinde 5 gün süreyle halka açık olarak 25/07/2019 tarihli ve 179 sayılı yazımızla ilan edilmiş olup özel olarak hiç kimsenin başvuruda bulunması istenmemiştir.

Soru 3: Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı genelgesinde vakıf personeli hiçbir şekilde başka kurumlarda çalıştırılamaz veya görevlendirilemez denilmişken Kaymakam şoförü ve özel kalem sekreterinin maaşlarının fakirler için tahsis edilen Vakıf bütçesinden ödenmesi, kaymakamlık hizmetlilerinin maaşlarının fakir fukaranın parası ile ödenmesi görevi kötüye kullanma ve kamuyu zarara uğratma değil midir.

Kaymakamlığımızda şoför kadrosunda çalışan herhangi bir personel bulunmamaktadır. Makam şoförlüğü görevi Kaymakam korumalığı yapan personel tarafından yürütülmektedir. Kaymakamlık makam sekreterliğini yapacak nitelikte yeterli personel bulunmadığı için SYDV müdürlüğünde Sosyal Yardım ve İnceleme Görevlisi personeli geçici olarak makam sekreterliği için görevlendirilmiştir. Kaymakamlık Makam sekreterliği için Vakıf Müdürlüğü üzerinden  herhangi bir yeni personel alımı yapılmamıştır. Hali hazırda bulunan vakıf personeli sekreter olarak değerlendirilmiştir.

Soru 4: Fakir fukaranın parasını kanunlara ve mevzuata aykırı şekilde kullanan ve kullandırtan Vakıf Müdürü, Vakıf Başkanı ve Mütevelli Heyeti üyelerinden kim hesap soracak? Oluşan kamu zararının tahsili ve sorumluların cezalandırılması için adli ve idari soruşturma açılacak mı?

Yukarıda da açıklandığı üzere Vakıf Müdürü, Vakıf Başkanı yada Mütevelli heyeti tarafından kanunlara ve mevzuata aykırı bir işlem yapılmamıştır.

Soru 5: Vakıf müdürü istifa edecek ya da görevden alınacak mı?

Vakıf Müdürünün istifasını ya da görevden alınmasını gerektiren herhangi bir durum bulunmamaktadır. 

adminadmin