Sağlık
Giriş Tarihi : 21-05-2014 09:38   Güncelleme : 21-05-2014 09:38

AYVACIK’TA KAN BAĞIŞI REKORU KIRILDI

Samsun’un Ayvacık ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasına rekor katılım sağlandı.

AYVACIK’TA KAN BAĞIŞI REKORU KIRILDI
Türk Kızılayı Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi ve Gençlik Hizmetleri Samsun İl Müdürlüğü tarafından başlatılan '19 Günde 1919 Kan Bağışı' temalı kan bağışı kampanyası kapsamında Ayvacık’ta kan bağışı kampanyası düzenlendi. Orhangazi Mahallesi pazar yerine kurulan gezici kan toplama aracı ile kan bağışı kabul edildi. Ayvacık’taki kampanyaya Ayvacık Kaymakamlığı, Ayvacık Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Ayvacık Müftülüğü, Ayvacık Türk Kızılayı Başkanlığı, Ayvacık Kaymakamlığı Proje Ekibi ile Ayvacık Turizm Kültür Doğa Koruma ve Geliştirme Derneği gönüllüleri de destek verdi. Katılımın oldukça yoğun olduğunu belirten Gençlik Hizmetler ve Spor İlçe Müdürü Halil Kalaycı, "Kan bağışı konusunda Ayvacık'ın bağış ortalaması 19 ünite idi. Bugün gerçekleştirdiğimiz organizasyonda bu rakamı neredeyse 5'e katladık. Bu ayrıca Ayvacık için de bir kan bağışı rekoru. Destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve bizlere yardımcı olan gönüllülere teşekkür ediyoruz” dedi.

Türk Kızılayı Ayvacık Şube Başkanı Ali Seven, “Gerçekten Ayvacık adına bu gün bir rekora imza attık. Bir yılda ilçede 110 ünite kan bağışı toplanabilirken bir bu rakama neredeyse bir günde yaklaştık. Üç ay sonra yeni bir kan bağışı kampanyası düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Ayvacık Kaymakamı Can Kazım Kuruca da ailesi ile birlikte gelerek kan bağışında bulundu. Kaymakam Can Kazım Kuruca, kan bağışı yapan vatandaşlar ile bir süre sohbet ederek gönüllülerle hatıra fotoğrafı da çektirdi.
adminadmin