Eğitim
Giriş Tarihi : 05-05-2019 11:32   Güncelleme : 05-05-2019 11:32

Azmettiler, Kur’an Öğrendiler

Uzun kış gecelerinde Fatih Silivrikapı’da bulunan Sümbül Efendi Camii’nde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan cami cemaatinden yaşı 10 ila 70 arasında değişen yaklaşık 135 kişi, düzenlenen icazet merasimi ile kurs bitirme belgelerini aldılar.

Azmettiler, Kur’an Öğrendiler

Uzun kış gecelerinde gündüz işlerine gittiler, akşam camide bir araya gelerek Kur’an-ı Kerim eğitimi aldılar. Bir yıllık eğitimin sonunda cami cemaatinden yaşı 10 ila 70 arasında değişen yaklaşık 135 kişi, sabah namazı sonrasında düzenlenen icazet merasimi ile kurs bitirme belgesini almaya hak kazandı. Merasim, İlahiyatçı - Vaiz Ziya Bilgiç’in “Sahabiler Hayatından Seçmeler” başlıklı dönemin son sohbetinin ardından düzenlendi.

“Kur’an-ı Öğrenmeyen Kimse Kalmasın”

Merasimde konuşan Sümbül Efendi Camii Kurra Hafız İbrahim Yıldırım, her yıl yaptıkları çağrıya 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerinden karşılık geldiğini söyledi. İbrahim Yıldırım, şöyle konuştu:

“Her yıl burada bir ganimet dağıtılıyor. Ne ganimeti bu? Kur’an ganimeti. Elhamdülillah her yıl bu davete icabet eden kardeşlerimiz oluyor. ‘Kur’an-ı Öğrenmeyen Kimse Kalmasın’ sloganıyla yaptığımız çağrımıza sizler cevap veriyorsunuz. Çağrımıza cemaatimizden 32 abimiz, 80 ablamız ve 23 Suriyeli kardeşimiz dahil oldu. İşte bugün icazetlerini alıyorlar, Rabb’imize ne kadar hamd etsek azdır.”

“Babama bir Yasin okuyamadım”

İbrahim Yıldırım’ın ardından konuşan İhya Vakfı Eski Başkanı Yusuf Öcalan, “Ekmeğimizi kazandık. Evde çocuklarımız bekliyordu. Ama bu gidişata bir ‘dur’ demeliydik. Kur’an-ı öğrenmeyi geciktirmiştik. ‘Açığımızı kapatalım’ dedik ve mesaiyi uzattık. ‘Babamın, atamın kabrini ziyarete gittim de ona bir Yasin’i Şerif okuyamadım’ diye içi yanan kardeşlerimiz burada artık hazırlar” ifadelerini kullandı.

“570 kişiye ulaştık”

Kur’an öğreticisi Mustafa Bakar ise “13 yıldır devam ettiğimiz bu derslerden mezun olan sayısı bu zamana kadar 570 kişiye ulaşmış oldu” dedi.

“Biraz utandım ve hocama ‘Ben de öğrenebilir miyim?’ dedim”

Kurs bitirme belgesinini almaya hak kazananlardan 65 yaşındaki emekli Fethi Mustafa Çanak, “Kur’an-ı öğrenmek içimizde uhde kalmıştı” dedi ve devam etti:

“Karnelerimizi alacağımızdan dolayı hem heyecanlıyız hem de sevinçliyiz. Doğma büyüme buralıyım. Cami avlusundaki ilanı görünce hocamın yanına gittim ve biraz da utanarak hocama ‘Ben de öğrenebilir miyim?’ dedim. Hocamız da ‘Her yaştan öğrencimiz var tabi ki sen de öğrenebilirsin’ dedi. Ardından da derslere başladık. Bazen şaşırdık, hocamız düzeltti. Ve artık okuma seviyesine geldik. Bilmeyen kardeşlerime şunu söylemek istiyorum: Biz bu yaşımıza rağmen öğrendiysek siz de emin olun öğrenebilirsiniz. İnşallah bundan sonra da eğitimlerimize devam edeceğiz. Bizlerin üzerinde emeği geçenlerden Allah razı olsun. Ramazan’ımız mübarek olsun.”

“Evime huzur geldi”

Belge almaya hak kazanan bir diğer öğrenci Cengiz Suatoğlu da önceden evinde huzurun olmadığını ama artık bereketin geldiğini söyledi. Suatoğlu, şunları söyledi:

“33 yaşındayım. 2 yada 3 tane bildiğim sure vardı. Namaza başlayalı henüz 1 yıl olmuştu. Hocalarımıza bu talebi ilettiğimde bana çok yardımcı oldular. Ve ekim ayından bu yana bana vesile oldular. Onların vesilesi ile okumayı artık biliyorum. Eksiklerimin farkındayım. 2 kızım var onlar da her gün namaza gelmek istiyorlar. Önceden evimde hiç huzur yoktu. Ama artık huzur ve bereket geldi. Bunu ben bile yaptıysam eminim herkes yapabilir.”

Evlat, babasına icazet verdi

2012 yılında düzenlenen derslere katılan Mustafa Tekinalp, aradan geçen 6 yılın ardından babasını da ikna etmeyi başardı ve onun da bu kurslara katılmasını sağladı. Merasimde Kubilay Tekinalp’in oğlu Mustafa Tekinalp, babasına icazet belgesini teslim etti.

Konuşmaların ardından öğrenciler, Kur’an tilaveti gerçekleştirerek ilk hünerlerini sergiledi. Tilavetlerin ardından öğrenciler, icazetlerini teslim aldı.

 

 

adminadmin