Güncel
Giriş Tarihi : 26-12-2013 13:19   Güncelleme : 26-12-2013 13:19

B PLANI: ERKEN GENEL SEÇİM

Padişah sefere çıkmadan önce sadrazama sormuş: - Her türlü tedbir alındı mı? Sadrazam: - Ola ki derya tutuşa anın dahi tedbiri alındı devletlüm, demiş. Devlet senin olunca diyalog da böyle oluyor.

B PLANI: ERKEN GENEL SEÇİM
Geçen gün şöyle bir tweet okudum:

Türkiye'nin 1. Kurtuluş Savaşı yoktur ki, ikincisi olsun. O Lozan'da teslim alma savaşıydı. Asıl kurtuluş savaşı bu..(@kawsar_sharabi)

Birincisinin olmadığını azıcık toplama çıkarma muhakeme yapabilen anlıyor. Cihan harbi var.. Harbin galipleri var. İstanbul'a yerleşmişler. Sonra ne olmuşsa (ne olmuşsa kısmı belki üç beş sene sonra konuşulur hale gelecek) tek kurşun atmadan çekip gitmişler. Doğaldır ki, galiplerin şartları ve dayatmaları olacaktır.

Sınırlardan yönetim şekline, ilkelerine kadar. İşe böyle bakınca savaştık ve bağımsızlığımızı ilan ettik bu, bulmacada hangi kareye oturuyor.

Neyse.. Özel şartlarla 80-90 sene gelmişiz. Dışımızdaki şartlarla beraber içerinin şartları da değişmiş. Tam vesayetten kurtulup bölge devleti olmaya ramak kalmışken habire engeller çıkıyor. Hepsini dışarıya bağlayamayız. Neticede biz de heyecanlıyız ve acemiliklerimiz var. Daha önemlisi yerleşik kadroların genetiğine işlemiş asırlık alışkanlıklar var.

Bu badire atlatılırsa neredeyse her şeyimizle yeni bir döneme geçeceğiz.
.....

Ben Mahir Kaynak Hoca'nın satır arasına yerleştirdiği notlara önem veririm. 17 Aralık'taki yolsuzluk operasyonunun, yolsuzluğu ortaya çıkarmak amacıyla yapılmadığını söyledi. O kısmını geçtik, siz de aksini söyleyin.. Önümüzdeki aylarda benzer müdahaleler beklenebilir, dedi.

Böyle bir durumda acaba AKP'nin B Planı var mı? B Planı derken genel seçimi öne almak gibi bir düşüncelerinin olup olmadığını merak ediyorum.. Ya yerel seçimle beraber ya da yerel seçimden bir hafta önce.. İlave hazırlık da gerekmiyor. Seçmen listeleri zaten yerel seçim için hazırlanacak. Meclis kararıyla erkene almak mümkün. Seçimler öne alınmazsa bir sene boyunca aynı sakız çiğnenip duracak.

Yine seçimlerin öne alınması demek, ister istemez parti tüzüğündeki üç dönem şartının da kaldırılması demek. Herkes için kaldırılması yerine belki sadece zaman zaman gündeme geldiği gibi genel başkan için veya kurucular için kaldırılır..

....

Partide de yüzler eskidi, bazıları rehavete kapıldı.. Artık bir şeyler katmak yerine hazırdan yer hâle geldiler. Yaptıkları işi baba mesleği gibi algılamaya başladılar. Ölünceye kadar bu düzenin böyle devam edeceğini zanneder hâle geldiler. Erken genel seçim, bu hormonlu katardan kurtulmayı da sağlar.

Ve cumhurbaşkanlığı seçimine kadar herkes sesini keser oturur.. Biz de işimize bakarız.

http://www.turkiyegazetesi.com.tr/ahmet-sagirli/577456.aspx

Ahmet SAĞIRLI  - TÜRKİYE
adminadmin