Eğitim
Giriş Tarihi : 02-06-2019 14:15   Güncelleme : 02-06-2019 14:19

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde KTS Çalışmaları Sona Erdi

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde; 6 ay boyunca faaliyetlerin yürütüldüğü KTS Çalışmaları başarıyla tamamlandı.

Bafra Anadolu İmam Hatip Lisesi' nde KTS Çalışmaları Sona Erdi

2018- 2019 Eğitim ve Öğretim Yılı; 1. ve 2. Kanaat Dönemleri' nde, 3'er aylık dönemler halinde yürütülen KTS çalışmaları; öğrenciler, öğretmenler, Rehber öğretmenler ve velilerin de katkılarıyla başarılı bir şekilde sona erdi.

Okul Müdürü Recai ORUÇ ve idareciler " Bu çalışmalarda; bizzat yer alan öğrencilere, öğretmenlerimize, Rehber öğretmenlerimize ve velilerimize canı-ı gönülden teşekkür eder, katkılarının artarak devamını dileriz." dediler.

Kalite Takip Sistemi (KTS) Nedir?

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından okullarda uygulanan KTS faaliyetleri hakkında açıklama yer almaktadır.

Genel Müdürlüğü' müz tarafından imam hatip okullarında kaliteyi arttırmak, bilgi ve becerilerle donanmış bireyler yetiştirmek, bir üst öğrenime hazırlanırken istekleri ve hedefleri doğrultusunda yönlendirilebilmesini sağlama ve bunun gibi amaçlarla okullarımızda yedi farklı alanda Ekim ayından başlamak kaydıyla Mayıs ayı dahil bir birinden farklı etkinlikleri, çalışmaları gerçekleştirmeyi kapsayan süreçlerin tamamıdır Kalite Takip Sistemi.

Buradaki 7 farklı alan şu şekildedir:

1- Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı : Okul binalarının, dersliklerin, koridorların, spor alanşarının, okul çevresinin bakım ve estetik durumlarını kapsayan, öğrencilerimize daha nezih ortamların sunulmasını hedefleyen çalışmaların tamamıdır.

2- Öğretmenler ve Eğitim Yöneticileri Alanı : Öğretmen ve yöneticilerimizin eğitim ve öğretimde kişisel ve mesleki gelişimlerini sürdürebilmek, güncellenen kapsamları yakalayabilme, toplantı ve seminerlerle çeşitli işbirliğinde bulunarak kendilerini yenileme çalışmalarının tamamını kapsamaktadır.

3- Akademik Gelişim Alanı : Öğrencilerde akademik başarıyı arttıracak, farklı öğrenme modelleriyle bilgiyi daha aktif hale getirebilmelerini sağlayan çeşitli faaliyet ve uygulamaların tamamını kapsayan alandır.

4- Öğrenci Meslekî Gelişim Alanı : Öğrencilerimizin derslerde aldıkları bilgilerin uygulanmasına yönelik ister mesleki dersler olsun ister kültür dersleri olsun tamamını kapsayacak uygulamalar, yarışmalar ve etkinlikleri kapsar.

5- Değerler Eğitimi, Bilim, Sanat, Spor, Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Alanı : Öğrencilerde sosyal kültürel gelişimi sağlamak, duyarlı bir birey olmasını temin etmek, geçmişiyle bağlarını kurabilecek faaliyetleri kapsayacak alandır.

6- Çevre ve Paydaşlarla İşbirliği Alanı : Kurumlar arası iş birliği ile eğitimde kaliteyi arttırmak, çevredeki faktörleri farkedebilme ve onlarla kontak kurabilme gibi durumları kapsayan faaliyetlerin alanıdır.

7- İzleme ve Değerlendirme Alanı : Yapılan faaliyetlerin sonuçlarını gözlemlemek, sonuçlarını analiz ederek sentezlenen bilgilerle değerlendirmelerde bulunmak ve sonraki süreçlerle ilgili önlemler almak için yapılan çalışmaların tamamıdır.

Görüldüğü üzere KTS aslında okulun eğitim öğretim sürecindeki tüm süreçlerini kapsayan bir uygulamadır.

Haber : Oktay ZERRİN- Bafra

adminadmin