Samsun Haber
Giriş Tarihi : 18-01-2019 13:23   Güncelleme : 18-01-2019 13:23

Bafra atık su tesisleri yenileniyor!

Bafra atık su tesisleri yenileniyor!

İlçelerdeki içme suyu ve arıtma tesisleri, ulaşım gibi tüm alt ve üstyapı çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi, son olarak 7.2 milyon liralık Bafra Atık Su Arıtma Tesisleri Revizyonu'nu gerçekleştirdi

Samsun Büyükşehir Belediyes'inin ilçelerdeki içme suyu, arıtma tesisleri, alt yapı ve ulaşım alanında ki çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir son olarak, 7 milyon 245 bin 127 TL tutarında ki Bafra Atık Su Arıtma Tesisi Revizyonu'nu gerçekleştirdi.

SASKİ HAREKETE GEÇTİ, PROJE TAMAMLANDI

Konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, halen büyük çabayla yürütülen Bafra Kızılırmak Sedde Projesi'ne paralel olarak 'Atık Su' tesislerine de el attıklarını söyledi. Şahin, "Sedde projesi etrafında ve ilçe genelinde kötü koku olmaması için, Bafra Atık su Arıtma Tesisi'nde yıllara bağlı olarak mekanik, elektrik ve inşaat aksamlarında oluşan deformasyonları ortadan kaldırmak istedik.  Söz konusu deformasyonları gidermek amacıyla SASKİ Genel Müdürlüğü teknik personelince keşif yapılarak, yapılması gerekenleri tespit ettirdik. Ardından da vakit kaybetmeden Bafra Atık su Arıtma Tesisi Revizyon Yapımı işini ihale ettik" dedi.

ELEKTRİK TESİSATI VE OTOMASYON YENİLENDİ

Yapılan çalışma kapsamında tesisin elektrik tesisatı ve panolarının yeni teknolojiye göre komple yeniden dizayn edildiğini,  otomosyon sisteminin tamamen yenilendiğini söyleyen Zihni Şahin, "Havuzlarda meydana gelen zemin oturmaları sonucu oluşan su sızdırmaları izole edildi. İdari bina ve diğer binaların boya ve bakım onarımları yapıldı. Tesis çevresi beton duvar ve panel çit ile çevrildi. Tesisi oluşturan ünitelerde bulunan ve ekonomik ömrünü tamamlayan pompa, mekanik ekipman komple yeni teknolojik ürünler ile değiştirildi. Söz konusu revizyon işleri tamamlanarak geçici kabul yapıldı. Tüm revizyon işlemleri için 7 milyon 245 bin 127 lira tutarında bir harcama gerçekleşti" diye konuştu.

HEM BAFRA, HEM SAMSUN İÇİN CAZİBE MERKEZİ

Kızılırmak Sedde Projesi'nin Bafra için 'hayati önemde' olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, "Kızılırmak ile Bafra’yı buluşturmak, mavi ile yeşili bir araya getirmek Bafralı hemşerilerimizin isteğiydi. Bu amaçla yürüttüğümüz sedde projesinin ilk 2 etabını tamamladık. Sedde etrafında Kültür ve Sanat Merkezi'ni kuruyoruz. Buradaki alanda insanlarımızın rahat etmesi ve ileride kötü bir kokuya maruz kalmaması için önlem almamız gerekiyordu. İşte bu nedenle 7.2 milyon tutarındaki bir proje ile atık su arıtma tesislerini yenilemiş olduk. Bu bölgemiz hem Bafra hem Samsun için cazibe merkezi olacaktır" dedi.

adminadmin