Samsun Haber
Giriş Tarihi : 27-12-2018 09:01   Güncelleme : 27-12-2018 09:01

Bafra Belediyesi gönüllere dokunuyor

​Hamit Kılıç Başkanlığındaki Bafra Belediyesi, tüm ilçeyi kapsayan ve Bafralılarca oldukça büyük bir memnuniyetle karşılaşan hizmetleri ile vatandaşların gönlüne dokunmaya devam ediyor.

Bafra Belediyesi gönüllere dokunuyor

13 Mayıs 2018 Tarihinde görevi devir alan Belediye Başkanı Hamit kılıç öncülüğünde başlayan çalışmalar, alınan ve hayata geçirilen kararlar, kişisel diyaloglardaki başarı, ortak akla verilen değer ve benmerkezcilikten uzak yönetim anlayışı ile takdir toplayan Bafra Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında alışılagelmiş uygulamaların dışında, çözüm odaklı hizmetleri ile adından söz ettiriyor.

Ağustos ayı içerisinde Cenaze işlemlerinin ücretsiz olma kararını hızlı bir şekilde meclisten geçirerek uygulamaya koyan Bafra Belediyesi, Sosyal yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde ortaya koyduğu hizmetler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sık sık altını çizdiği gönül belediyeciliğine örnek olarak gösteriliyor.

Taziye çadırı ile acılar paylaşılıyor.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın talimatı ile süratle hayata geçirilen ve cenaze sahiplerinin acılı gününde yanlarında olmayı amaçlayan taziye çadırı hizmeti ile bu güne kadar 366 cenaze sahibinin acılı gününde destek verildi.

Cenazesi olan vatandaşların, cenazeleri ile ilgilenmeleri ve taziyeleri daha rahat kabul etmelerini sağlayan taziye çadırı yapılan başvurular sonucunda ilgili birim personeli tarafından hazırlanıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince taziye çadırı ile birlikte; masa, sandalye, su, ısıtıcı ve çay setini hazırlayıp cenaze sahiplerine teslim ediyor.

Özel hayata saygı ve gizlilik ilkesi ile Evde Temizlik hizmeti.

Bafra Belediyesi, kimsesi olmayan yaşlı, bakıma muhtaç engelli ve fiziksel güçsüzlük ya da yetersizlikleri nedeniyle evlerinin temizliğini yapmakta zorluk çeken vatandaşlara yönelik olarak Kasım ayı içerisinde başlattığı Evde Temizlik Hizmetinden kısa süre içerisinde 45 hanede çok yönlü temizlik yapıldı.

Bafra Belediyesi şu ana kadar yapılan söz konusu hizmette temizliğin yanında, vatandaşların rencide edilmemesi noktasında da azami gayret gösteriyor.

Aşevinden 150 haneye yemek.

Sosyal belediyecilikteki hassasiyetini Aşevi hizmetinde de yansıtan Bafra Belediyesi her gün 150 Hane-1000 kişiye yemek dağıtıyor.

Özel araçlarla İhtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülen yemekler aşevinde tüm sağlık koşullarında ve uzman personel tarafından hazırlanıyor.

Engelli vatandaşlara ulaşım kolaylığı

İlçede yaşayan engellilere yönelik olarak da hizmet üreten Bafra Belediyesi, engelli vatandaşların sağlık alanında ulaşımda kolaylık sağlıyor.

Özel olarak tasarlanan araç ile ilçedeki 35 engelli vatandaşın Samsun dâhil sağlık kuruluşlarına gitmelerinde yardımcı olunuyor.

Ayda 500 öğrenci Bilgi ve Teknoloji Evinden yararlanıyor.

Bafra Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Alparslan Türkeş Parkı Sosyal tesislerinde bulunan Bilgi ve Teknoloji Evinde, Güvenli bir ortamda çocuklarının teknolojiden istifade etmelerini sağlıyor.

Ayda ortalama 500 öğrenci ve gence hizmet veren Bilgi ve Teknoloji evi her geçen gün artan bir ilgiye karşılaşıyor.

Başkan Kılıç: “Daha yapılacak çok işimiz var”

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Belediyecilik her şeyden önce gönül işidir. Yüreklere dokunabile çabasıdır. Bizlerde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ifade ettiği gibi Bafra’mızda gönül seferberliği, gönül belediyeciliği yapmak niyet ve gayretindeyiz. Yüzlerde oluşan bir tebessüm, gıyabımızda edilen dua ve samimiyetle sıkılan elimiz bizim için ödüllerin en büyüğü. Kısa süre içerisinde hayata geçirdiğimiz hizmetlerin Bafralılar nezdinde ne denli önemli olduğunu, halkımız üzerindeki olumlu etkisini görmek bizleri bu noktada farklı arayışlara itiyor. Sosyal Belediyecilik alanında daha yapacağımız çok şey var” Dedi.

adminadmin