Samsun Haber
Giriş Tarihi : 01-10-2019 15:43   Güncelleme : 01-10-2019 15:43

Bafra Huzur Evinde Dünya Yaşlılar Günü

​1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle Bafra 75. Yıl Huzurevinde düzenlenen etkinlik huzurevi sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bafra Huzur Evinde Dünya Yaşlılar Günü

75. Yıl Huzurevi bahçesinde düzenlenen ve saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan etkinlikte Huzurevi sakini Mustafa Altay günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi.

Samsun Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı Samsun’da bulunan kuruluşlar hakkında bilgiler verdi.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç “Yaşlılarımızla bir gün değil 365 gün bir arada olmaya çalışıyoruz. Zaman zaman buraya gelip sizleri de ziyaret ediyoruz. Gerçekten Devletimiz bu konuda çok güçlü. Kalite bu kurumlarda daha da arttı. Yaşlılarımızın kalan ömürlerini rahatça tamamlayabileceği bir ortam oluştu. Buradaki dedelerimiz, teyzelerimizin her biri birer tarih ve tecrübe. Biz elimizden geldiğince onlara hem devlet olarak hem belediye olarak gereken desteği vereceğiz” dedi.

Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “ Özellikle Sanayi devrimden sonra Tarım toplumdan Sanayi toplumuna geçtik. Topraklarımızdan ayrıldık. Kentlere göç ettik. Bu yapıyla beraber aile yapımız ister istemez biraz değişti. Tabi Huzurevine düştü mü ayıplayanlar oldu. Ama Devletimiz sağ olsun bu kurumlara sahip çıktı. Bizlerde sizler gibi yaşlanacağız, belki buralara düşeceğiz. Bugün engellilerimizin içinde bulunduğu okullar uluslararası aldığı başarılar yadsınamaz. Hayat değişti bu kaçınılmaz bir son. Bizim de sonumuz bir huzurevi. O yüzden huzurevleri artık acınılan insanların yaşadığı bir yer değil. Hayatın getirdiği bir zorunluluk hale gelmiştir” dedi.

Konuşmaların ardından 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle pasta kesimi ve ikramı yapıldı.

Aktekke Kuran Kursu Semazen gösterisinde bulunduğu etkinlikte, ilahi ve kuranı kerim tilaveti yapıldı.

1 Ekim Dünya Yaşlılar günü etkinliğine; Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Samsun Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, Bafra Huzurevi Müdürü Hakan Zeren, AKP İlçe Başkanı İbrahim Semiz, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, CHP İlçe Başkanı Vahit Perçin, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve huzurevi sakinleri katıldı.

adminadmin