Samsun Haber
Giriş Tarihi : 05-04-2019 13:43   Güncelleme : 05-04-2019 13:43

Bafra İŞKUR’dan Eski Hükümlülere Girişimcilik Eğitimi

Bafra İŞKUR’dan Eski Hükümlülere Girişimcilik Eğitimi

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi, Bafra Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Samsun KOSGEB Müdürlüğü işbirliğinde kendi işini kurmak isteyen eski Hükümlü girişimcilere yönelik 27-30 Nisan 2019 tarihlerinde 25 kişilik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi yapılması için sözleşme imzalandı.

Bafra İŞKUR Hizmet Merkezi Müdürü Yakup ERGENLİK; İŞKUR olarak Kendi işini kurarak istihdama katkı sunmak isteyen eski hükümlü girişimcilerin eğitim talebini karşılamak, ülke ekonomisine katkı sunmaları, eski hükümlüler arasında son dönemlerde artan işsizlik sorununa bir nebze katkı sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapmayı hedeflemekteyiz. İş bulma konusunda dezavantajlı konumda bulunan eski hükümlüler alacağı bu eğitimlerle gerek KOSGEB, gerekse İŞKUR desteklerinden faydalanabileceklerdir.  Eski Hükümlü vatandaşlarımız bu eğitimlere katıldıktan sonra Mayıs ayı içerisinde “Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi” kapsamında Eski Hükümlülere asgari ücretin 15 katı kadar hibe desteğine başvurabileceklerdir. 

Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Hande BÖLÜKBAŞ;  Müdürlük olarak Eski Hükümlü girişimcilerimizin girişimcilik eğitim taleplerini karşılamak için çaba sarfediyoruz. Bafra İŞKUR ile işbirliği eski hükümlülerin kendi işlerini kurmaları için her türlü desteklerden faydalanmaları için ne gerekiyorsa yapmaktayız.  Eski Hükümlü girişimcilerimizin cesur olmalarını istiyoruz.  Eğitime katılacak Eski Hükümlü girişimcilerimizin eğitimden sonra bir an önce kendi iş yerlerini açarak işgücü piyasasına dâhil olmaları gerektiğini belirtti.

Eski Hükümlüler, 21 Nisan 2019 tarihine kadar e-devlet üzerinden KOSGEB’e başvuracaklar. Aynı zamanda hem Bafra İŞKUR, hem de Bafra Denetimli Serbestlik müdürlüğüne giderek başvuru yapabileceklerdir. Mülakat 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde yapılacaktır.

Haber: Oktay ZERRİN- Bafra

 

adminadmin