Samsun Haber
Giriş Tarihi : 14-08-2017 10:23   Güncelleme : 14-08-2017 10:23

Bafra Tütün Müzesi' nde Tütünler Boy Verdi

Daha önce yapmış olduğumuz Bafra Tütün Müzesi ( TÜTMÜ ) de bahçeye sembolik ve tanıtımamaçlı dikilen tütünlerin aradan belli bir zaman geçince boy attığı görüldü.

Bafra Tütün Müzesi' nde Tütünler Boy Verdi

Tütün diken, toplayan ve yetiştiren kadınlarımızı sembolize eden Bafra Tütün Merkezi bahçesindekitütünlerin kısa zamanda boy vermesi; bizleri bir zamanlar dünyaca ünlüBafra Tütünü ve tütüncülüğü günlerine götürdü. Ayrıca yine Bafra Tütünü' nü sembolize eden bir sergende tütünler TÜTMÜ Bahçesi' nde  halkın istifadesine sunuldu

Yıllar öncesi tütüne uygulanan kota nedeniyle Bafralı tütün yetiştiricilerini tütüne küstüren bu olaydan sonra şimdi o eski güzel ve parlak günlere olan özlemi giderebilmek için önce Bafra'da Samsun b. Şehir Belediyesi, Bafra Tütün Müzesi faaliyete geçirildi.

Tütün Müzesi' nin bahçesindeki bankta oturan Bafralı vatandaşalrla tütün üretimi ve Bafra mahalelerinde ( köylerinde ) ki tütünün son durumu hakkında bazı görüşlerine başvurduk

Vatandaşlar hem Bafra Tütünü' nün geçmiştEki tarihi ve ekonomik konumuna hem de Bafra Tütün Müzesi konusunda açıklama ve görüşlerini bildirdiler.

Oktay ZERRİN- Bafra

Recep YAZGANRecep YAZGAN