Samsun Haber
Giriş Tarihi : 06-10-2018 13:07   Güncelleme : 06-10-2018 13:07

Bafra Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Edebiyat Eestivali başladı

Bafra Musiki Cemiyeti, Bafra Şiir Kulübü, Bafra Belediyesi, Samsun B.Şehir Belediyesi ve Bafra Kaymakamlığı' nın destekleriyle geleneksel olarak kutlanan, Bafra Uluslararası, Neyzen Tevfik Kolaylı, 7. Şiir ve Edebiyat Festivali başladı.

Bafra Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Edebiyat Eestivali başladı

Festival' e 7 ülke ve 9 il'den gelen şair, yazar ve akademisyenler ile şiir ve sanatseverler NeyzenTevfik Kolaylı' yı anmak için Bafra' da buluştular.

Etkinliğin ilk günü olan 5 Ekim Cuma günü; yurt içi ve yurt dışındsn gelen şair ve yazarlar Bafra Öğretmenevi' nde sabah kahvaltısında bir araya geldiler.

Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat, konuyla igili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

" Öncelikle 7 şehidimizin acısı bizleri derin bir üzüntüye sevketmiş olup Milletimize başsağlığı ve ailelerine sabırlar diliyorum.

Allah bir daha böyle acıları milletimize yaşatmasın. Gönül istiyor ki; böyle acılar içersinde olmayalım. Bu sıkıntıları inşallah tez zamanda atlatırız.

Ben şahsım ve Kutlama Tertip Komitesi adına tekrar hepinize hoşgeldiniz diyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün öğretmenevinden sonra; önce Bafra Kaymakamlığı' nı, ardından da Bafra Belediyesi' ni, oradan da Kolay Mahallesi' ni; akabinde, Yakakent' i siz değerli şair ve yazar arkadaşlarımızla birlikte ziyaret edeceğiz.

 Öncelikle; hepinize Bafra' ya hoşgeldiniz diyor, sevgi ve saygıla selamlıyoruz. Yarın da kısmetse Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Samsun' un tarihi ve turistik yerlerini birlikte gezmeye devam edeceğiz. İnşallah dostluklar daim olur.

Bafra Şiir Kulübü Başkanı, şair Fatma Hatun Esen ile yine komiteden; şair ve yazar İdris Anarat da yaptıkları açıklamalarda; konuk şair ve yazarlara, yapılacak etkinlikler hakkında kısa bilgi verdiler.

Şair ve yazarlarBafra Kaymakamı AliFuat TÜRKEL ve Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş'a edebiyat piyasasındaki şiir ve diğer türlerde yazılmış kitaplarını imzalı hediye ettiler.

Bafra Kaymakamı AliFuat Türkel ve Bafra Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, şair ve yazarlara; hediye ettikleri kitapları için teşekkür edip, başarılar dilediler.

Şair ve yazarlar Bafra Kaymakamlığı, Bafra Belediyesi, Kolay Beldesi ve Yakakent' i ziyaret etmek amacıya, Bafra Belediyesi' nce tahsis edilen bir otobüsle Bafra' dan ayrıldılar.

Haber: Etkinlik Komitesi Basın Sözcüsü: Oktay ZERRİN- Bafra

adminadmin