Samsun Haber
Giriş Tarihi : 11-05-2020 13:22   Güncelleme : 11-05-2020 13:22

Bafra’da Asırlık Gelenek Bu Yılda Yaşatıldı

Kovid-19 salgının ilçede T.B.M.M açılışının 100.Yılı ve Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramını kutlanması için engel teşkil etmemesini sağlayan ve hayata geçirdiği etkinlikle başta çocuklar olmak üzere tüm ilçe halkının takdirini kazanan Bafra Belediyesi, İlçeye özdeşleşen asırlık gelenek Selesepet Top Kandil şenliklerini coşkuyla yaşattı.

Bafra’da Asırlık Gelenek Bu Yılda Yaşatıldı

6 asırlık gelenek olan "Sele Sepet Top Kandil" etkinliği, korona virüs tedbirleri kapsamında alınan önlemlere sonuna kadar uyularak yapıldı.

Bafra Belediyesi, Sele Sepet Top Kandili Otobüsünü süsleyerek tüm şehirde tur atılarak kutlandı.

Bafra’da çocuklar aileleri ile birlikte balkonlara çıkarak maniler ve davul zurna eşliğinde şenliğe ortak oldu.

Yüzyıllardır kutlanılan ve temelinde yardımlaşma ve paylaşım olan Bafra ile özdeşleşen bir geleneğin koronavirüs gölgesinde kalmasına gönlümüz razı olmadı diyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “ Bafra’da Sele Sepet Top Kandili şenliklerine bu yılda devam ediyoruz. Tabi bu yıl yeni tip Koronavirüs önlemlerine tam olarak uyarak farklı bir şekilde kutladık. Otobüsümüzde Nasrettin hoca yeniçeriler ve Hacivat-Karagöz sembolleri ile beraber çocuklarımıza balkonlardan el salladılar. İnşallah önümüzdeki yıl sokaklarda rahat bir şekilde kutlayacağız. Ben buradan çocuklarımıza selam söylüyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.

Bafra’da Selesepet Top Kandil Şenliğimizin unutulup gitmesine müsaade etmeyeceğiz diyen Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Asırlardır kutladığımız Sele Sepet Top Kandili Şenliğimizde bu sene çocuklarımız fenerleri ile dışarıda olamasa da, biz onların yanında olmaya çalıştık. Bu güzel gece de geleneğimizin dokularına uygun olarak hazırlanarak balkonlarından bizlere eşlik eden tüm vatandaşlarımıza kalbi teşekkürlerimi iletiyorum.” Dedi.

Salgın tedbirleri ve sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde olmak durumda kalan Bafralılar ise asırlık geleneğin, alınan tedbirlere tamamen uyarak bu yılda yaşatılması nedeniyle Başkan Hamit Kılıç’a teşekkür ettiler.

Recep YAZGANRecep YAZGAN